Krimi18 timer siden

Nu skal influencer i fængsel for terror: "Det rører mig ikke"

Influenceren Ahmad El Chabbi blev i juli idømt seks måneders fængsel for at hylde terrorangrebet på Israel 7. oktober 2023. Nu skal han tage sin straf
Den terrordømte influencer skal nu fængsel. Men det rør ham ikke, skriver han i et opslag på Instagram.
Den terrordømte influencer skal nu fængsel. Men det rør ham ikke, skriver han i et opslag på Instagram.
 Foto: Jan Teller

Efter at have anket sagen til landsretten blev den dansk-palæstinensiske influencer, Ahmad El Chabbi idømt seks måneders fængsel for at have hyldet Hamas' terrorangreb på Israel 7. oktober sidste år.

Nu er tiden så kommet til, at Ahmad El Chabbi skal ind og afsone sin dom. Det skriver influenceren på Instagram.

"I 76 år har vi været vidne til undertrykkelse, folkemord og besættelse, og nu er det min tur til at opleve konsekvenserne af den politiske interesse, der søger at kvæle sandheden. At fratage mig min frihed er et overgreb, ikke kun mod mig, men mod alle, der kæmper for retfærdighed. Men det rører mig ikke", skriver 26-årige Ahmad El Chabbi i opslaget.

I opslaget kan man se den terrordømte influencer posere foran Renbæk Fængsel i Sønderjylland, hvor han også er iklædt den islamiske hat Kufi og med et palæstinensisk flag i hånden.

Skal man tro på ordene i opslaget, så er der altså intet, der tyder på, at influenceren har fortrudt den kriminalitet, som han blev dømt for tidligere i år.

"En fængselsdom vil ikke knække mig; den vil kun styrke min beslutsomhed. Jeg vil fortsætte med at tale sandheden, for ingen af os er virkelig frie, før alle er frie," skriver han.

Hylede terrorangreb

Dommen mod Ahmad El Chabbi eller Ahmarni handler om en video, som influenceren uploadede til sin snapchat til nyheden om, at 250 mennesker var blevet dræbt i Hamas' angreb på Israel den 7. oktober. Her filmede influenceren sig selv, mens han reagerede på nyheden.

- Helt seriøst - lad os lige være realistiske engang. Det, der foregår dernede, det er ikke helt fair. Fordi der er stadig folk dernede. Der bor folk dernede..

Herefter tager influenceren en lille pause, før han igen vender sig mod kameraet og fortsætter:

-... som stadigvæk ikke er blevet flækket. Men 250 stykker - det er ikke helt dumt."

Under retssagen forsvarede Ahmad El Chabbi sig med, at det var indenfor ytringsfrihedens rammer, at han sagde, som han gjorde i videoen. Det mente hverken by- eller landsretten dog, og derfor blev han dømt for at have hyldet terrorangrebet.

Influenceren har af flere omgange lavet sjov med sagen, hvor han blandt andet på sine sociale medier har beskrevet fængselsdommen som sit "første sponsorerede ferie".

Opslaget fra mandag slutter han også i jokende-stil med et:

"Vi ses om 6 måneder venner", efterfulgt af en emoji, der græder af grin.

Sponsoreret indhold