Kongelige10 timer siden

Kong Frederik holder tale: Festede til lyden af 80'er hits

Mandag aften begik den danske konge sig på tysk, da han skulle holde tale til en officiel gallamiddag i Berlin

Kongen taler

LÆS OGSÅ: Dronning Mary nåede at besøge ham

Kong Frederik og dronning Mary har mandag indledt deres officielle statsbesøg i Tyskland, og dagen slutter parret af med en gallamiddag på Schloss Bellevue, hvor den tyske forbundspræsident bor sammen med sin hustru.

Her havde den danske regent fået til opgave at holde tale for de mange prominente gæster, der inkluderede en række statsoverhoveder og kongelige repræsentanter, og på imponerende vis foregik talen på tysk.

I den, som kongehuset har delt på deres hjemmeside, kom den selverklærede klimakonge naturligvis ind på den grønne omstilling, det stærke bånd mellem Danmark og Tyskland - og overraskende nok også ind på 80'er hits.

- Jeg var en ung mand, da Tyskland blev genforenet. Berlinmurens fald var for mig et vovestykke, der førte bevis for, at forsoning fandtes. Da muren forsvandt, stod håbet tilbage. For en hel ungdomsgeneration.

- Vi kiggede mod Tyskland og så et land, hvor flid og tillid førte til fremskridt. Vi købte tysk, fordi det var indbegrebet af modernitet og kvalitet. Vi havde fingeren på pulsen via musikbladet Bravo og holdt fester til lyden af ”99 Luftballon” og ”Wind of Change”, lød det mandag aften fra kongen.

Det danske regentpar er i Tyskland mandag og tirsdag. I morgen byder dagen på en tur til Slesvig-Holsten, hvor de skal mødes med repræsentanter for det danske mindretal og ministerpræsident Daniel Günther.

Se billederne i galleriet øverst i artiklen.

Sponsoreret indhold