Krimi11 timer siden (opd. 10 timer siden)

Politiet efterforsker kemisk spor efter ubehag hos elever på Aarhus Universitet

Politiet har endnu ikke fundet specifik årsag til, at studerende i Aarhus har oplevet kløe og røde øjne

Østjyllands Politi leder fortsat efter årsagen til, at flere personer har fået det skidt på Aarhus Universitet.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse tirsdag formiddag.

Omkring 23 personer har kontaktet sundhedsmyndighederne med kløe og ubehag i øjnene, efter at de mandag har opholdt sig i universitets bygninger.

Det har dog endnu ikke været muligt for politiet at indkredse en præcis placering for, hvor de ramte personer har opholdt sig i Universitetsparken, men to bygninger er blevet afspærret og evakueret.

Det drejer sig om Søauditorierne og samfundsfaglig kantine. Derudover er der afspærret i området mellem de to bygninger.

- Der er ingen, der er kommet noget alvorligt til, og det tyder heldigvis på, at dem, der er berørt, har fået milde symptomer.

- Men da vi ikke kan udelukke, at der har været en eller anden form for kemisk reaktion, så tager vi selvfølgelig situationen alvorligt og har foretaget afspærring, siger politiinspektør René Raffo i pressemeddelelsen.

Til TV 2 News oplyser han, at omkring 23 personer har kontaktet sundhedsvæsnet med symptomer.

Der foregår i øjeblikket et restaureringsarbejde ved Universitetsparken, som ifølge politiet kan have afstedkommet et muligt kemisk udslip, skriver TV 2. Det er dog blot én af politiets hypoteser.

Politiet har fået assistance af Beredskabsstyrelsens kemiske beredskab, HaZMat, der står for Hazardous Materials - farlige materialer.

- Nu skal eksperterne gennemgå området nærmere, og det kommer formentligt til at tage lidt tid, inden de er færdige, siger René Raffo.

Cheflæge hos præhospitalet i Region Midtjylland Niels-Christian Emmertsen fortæller, at antallet af henvendelser fra personer, der føler ubehag, er faldet til ro.

- De borgere, der har henvendt sig, har milde symptomer, og de har ikke fået det værre.

- Vi ser heller ikke umiddelbart et stigende antal henvendelser, så der er ikke noget, der tyder på, at det her er farligt, siger Niels-Christian Emmertsen i pressemeddelelsen fra Østjyllands Politi.

De fleste personer har udelukkende fået hjælp telefonisk, mens en enkelt har fået behandling på hospitalet, uddyber cheflægen over for TV 2.

Niels-Christian Emmertsen fortæller dog også, at en medarbejder fra sundhedsmyndighederne fik kortvarige symptomer med irritation i øjet under behandlingen.

- Irritationen fortog sig efter 30 minutter, og vedkommende arbejder der fortsat, siger Niels-Christian Emmertsen til TV 2's hjemmeside.

Sponsoreret indhold