Nyheder6 timer siden (opd. 6 timer siden)

Efter skandale om "mobning og sexisme": Moderaterne ansætter ny chef

Moderaterne har ansat en ny politisk chef. Og han har både en kendt ekskone og familie, ligesom han også selv er et kendt ansigt i dansk politik
Laurs Nørlund var i 2003 med til Ritt Bjerregaards 25-års jubilæum i Folketinget. Han var nemlig hendes kabinetschef i Bruxelles, da hun var miljøkommisær.
Laurs Nørlund var i 2003 med til Ritt Bjerregaards 25-års jubilæum i Folketinget. Han var nemlig hendes kabinetschef i Bruxelles, da hun var miljøkommisær.
 Foto: Claus Lunde/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Lars Løkke erkender mobbekultur hos Moderaterne

Moderaterne har fundet manden, som skal lede deres nye politiske sekretariat i kølvandet på den skandale, som partiet netop har været igennem.

Han hedder Laurs Nørlund.

Det fremgår af Moderaternes egen hjemmeside, hvor Laurs Nørlund nu er listet som politisk chef, ligesom han også har fået både telefonnummer og en folketingsmail.

Hvis du har hørt Laurs Nørlunds navn før, så er det fordi, at Nørlund er lidt af en heavy-hitter, når det kommer til dansk politik og diplomati.

Han har nemlig i flere år arbejdet som diplomat for det danske udenrigsministerium, hvor han både arbejdede i Moskva og Bruxelles, ligesom han også er tidligere kabinetschef for den afdøde socialdemokrat Ritt Bjerregaard og direktør for Europakomissionen.

Derudover var han også en af Moderaternes kandiater til Europaparlamentsvalget tilbage i juni. Her var det dog kun Stine Bosse, som blev valgt ind for partiet.

Store dele af Laurs Nørlunds arbejdsliv har drejet sig om EU.
Store dele af Laurs Nørlunds arbejdsliv har drejet sig om EU.
 Foto: Erik Luntang/Nordfoto-Nordfoto/Ritzau Scanpix

Senest har han besiddet stilling som bestyrelsesformand for Nordsjællands Grundskole og Gymnasium.

SE og HØR har været i kontakt med Moderaternes pressechef, som oplyser, at partiet ingen kommentarer har til ansættelsen. SE og HØR arbejder på en kommentar fra Laurs Nørlund.

Kendt familie

Trods en blændende karriere, så er Laurs Nørlund dog ikke den bedst kendte i Nørlund-familien.

Hans far var nemlig journalist, forfatter og chefredaktør Niels Nørlund, som fra 1967 til 1970 var ansvarshavende chefredaktør for Berlingske Tidende.

Han var desuden også aktiv i modstandsbevægelsen under Anden Verdenskrig og Ridder af Dannebrog.

Hanne-Vibeke Holst og Laurs Nørlund var gift i en årrække.
Hanne-Vibeke Holst og Laurs Nørlund var gift i en årrække.
 Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Derudover er Laurs Nørlund også bror til den danske musiker og musikproducer Nikolaj Nørlund, som både har arbejdet som solist, og som er medlem af indierock gruppen The Rhonda Harris.

Han har to gange været nomineret til Årets Danske Album ved Danish Music Awards.

I 1984 blev Laurs Nørlund desuden gift med den danske forfatter Hanne Vibeke Holst, som han fik to børn med. Det har Kristeligt Dagblad tidligere beskrevet.

Kæmpe skandale

Det var en skandale af rang, som ramte Moderaterne, da B.T i august kunne afsløre, at flere daværende og tidligere medarbejdere havde indgivet en klage til Arbejdstilsynet på baggrund af arbejdskulturen i partiets sekretariat.

Nogle af beskyldningerne lød blandt andet på, at der skulle være en "sexistisk og mobbende"-kultur på arbejdspladsen, og desuden var flere ledende personer i partiet nævnt ved navn i klagen, herunder Caroline Stage Olsen, partiets nyudnævnte minister.

Skandalen endte med at koste flere livet i partiet - både politisk og i sekretariatet.

Således valgte Jeppe Søe at gå som medlem af partiet, da han var uenig i håndteringen af skandalen. Derudover valgte partiets sekretariatschef, Kirsten Munch Andersen, også at gå.

Flere medarbejdere samt chefen i det politiske sekretariat forsvandt på samme måde i kølvandet på skandalen. Det skete blandt andet fordi, Moderaterne tilbød dem frivillige fratrædelsesaftaler - en proces, som har været kritiseret fra flere kanter.

Ledelsens forklaring har været, at man ville rydde op i det politiske sekretariat, så man "kunne begynde på en frisk". Og det er formentlig den fremtid, Laurs Nørlund nu skal stå i spidsen for.

Sponsoreret indhold