Dine penge8. november 2024 (opd. 8. november 2024)

Modtager Kina-pakker som aldrig før: Her er de vilde tal

Danskerne har fået stor appetit på at bestille varer direkte fra Kina til Danmark, viser tal for fragt

Antallet af pakker, som danskerne bestiller fra Kina, stiger. Samtidig er der lidt færre pakker fra danske webshops i fragtterminalerne hos distributionsfirmaet Dao.

Det siger den administrerende direktør hos Dao, Hans Peter Nordstrøm Nissen, til TV 2:

- Det er ret vildt, hvordan Kina-pakkerne er ved at ændre markedet. Samlet set har vi i Dao 10-12 procent flere pakker lige nu, end vi havde sidste år på samme tid. Pakkerne fra danske webshops er gået lidt ned.

Ifølge TV 2 håndterer Dao, der er en forkortelse for Dansk Avis Omdeling, størstedelen af de pakker, som bliver fragtet fra Kina til Danmark.

Kinesiske webshops som Temu og Shein er steget i popularitet. Ifølge mediet Detailwatch gælder det særligt for Temu, som i dag er nummer to på listen over danskernes foretrukne internetbutikker.

Ifølge Niels Ralund, som er direktør for e-handel hos Dansk Erhverv, har de kinesiske butikkers popularitet negative konsekvenser for danske virksomheder.

- En hel masse pakker fra Kina går ud over omsætningen i danske butikker. Det gælder jo både webshops, men i mindst lige så høj grad detailbutikker. En anden afledt faktor er, at priserne på fragt stiger voldsomt for danske virksomheder, siger han til Ritzau.

TV 2 skriver, at Dao har oplevet en vækst på 50 procent i pakkeposten fra Kina siden nytår. Ifølge mediet betyder det, at selskabet aktuelt håndterer knap en kvart million pakker om ugen.

Temu er en kinesisk internetplatform, hvor man kan bestille varer, som ofte har en meget lav pris.

Handelsplatformen sender sine pakker med fly, og ifølge beregninger fra analysehuset Xeneta, som TV 2 har set, er 45 procent af al luftfragt fra Kina til Europa relateret til nethandel.

Mange af Temus varer kan fragtes med passagerfly, da der oftest er tale om små pakker.

Ifølge Dansk Erhverv er der behov for politisk handling. Her henviser Niels Ralund til, at der både kan gøres mere på EU-plan, men også nationalt.

Sponsoreret indhold