En sag, hvor en svensk journalist sidder fængslet i Tyrkiet, har "højeste prioritet for regeringen" i Sverige.
Sådan lyder det fra landets udenrigsminister, Maria Malmer Stenergard, over for nyhedsbureauet TT.
Sagen handler om journalisten Joakim Medin, der torsdag ankom til Istanbul for at dække den seneste tids demonstrationer.
Han blev anholdt kort efter sin ankomst. Fredag bekræftede den tyrkiske statsanklager, at Medin er fængslet i Tyrkiet.
Søndag har Tyrkiet bekræftet, at landets myndigheder anklager journalisten for terrorforbrydelser. Det hævdes desuden, at han har forbindelser til det kurdiske arbejderparti PKK.
Sverige har dog ikke modtaget nogen formelle dokumenter fra Tyrkiet, skriver TT.
- Vi gør alt, hvad vi kan, for at få mere information, siger udenrigsministeren.
Ifølge Stenergard arbejder regeringen meget intensivt med sagen - både i Stockholm og i Istanbul gennem generalkonsulatet.
Målet er, at Joakim Medin kommer hjem igen, lyder det.
- Det, vi gør nu, er, at holde kontakt med pårørende og med arbejdsgiveren i Sverige. Generalkonsulatet i Istanbul er også i kontakt med Joakim Medin direkte og gennem hans repræsentant, siger Maria Malmer Stenergard.
Hun tilføjer, at generalkonsulatet desuden er i kontakt med "lokale myndigheder og forsøger at få konsulær adgang".
Tyrkiet forbinder Joakim Medin med en demonstration i Stockholm i 2023. Her blev en dukke af præsident Recep Tayyip Erdogan hængt uden på rådhuset.
Den protest blev ifølge Tyrkiet organiseret af PKK.
Medin er freelancejournalist og er tilknyttet dagbladet Dagens ETC, som han skulle have dækket de tyrkiske protester for. Det skriver SVT Nyheter.
Dagbladets chefredaktør, Andreas Gustavsson, har over for mediet kaldt anklagerne mod journalisten for "alvorlige" og "totalt falske".
Den seneste tids demonstrationer i Tyrkiet brød ud efter anholdelsen af Istanbuls borgmester, Ekrem Imamoglu, onsdag i sidste uge.
Han er udpeget som præsidentkandidat for Det Republikanske Folkeparti, som er et oppositionsparti til præsident Erdogan.
Oppositionen har efterfølgende opfordret folk til at gå på gaden for at vise deres modstand mod fængslingen.
Joakim Medins hustru, Sofie Axelsson, fik lørdag besked om, at han var blevet flyttet til fængslet Marmara. Det har hun sagt til SVT Nyheter, som kalder det et "højsikkerhedsfængsel".
23. marts berettede Reuters, at Ekrem Imamoglu var ankommet til selvsamme fængsel.