Nyheder25. december 2015

Andreas Bo: Nedtur kurerede min sceneskræk

Komikeren kom stærkere tilbage
https://imgix.seoghoer.dk/media/ee11778e494c4270bc06f615444c803c.jpg
 (Foto: All Over)

Selvom man er vant til at stå på scenen, kan man sagtens få svedige håndflader og rystende ben, inden man træder ind foran publikum.

Den danske komiker Andreas Bo, der er særligt kendt for sine parodier af kendte danskere, kender alt til at være nervøs for at gå på scenen.

- Jeg har været hundeangst for at stå på en scene, og jeg har haft præstationsangst i årevis, siger han til Ritzau Fokus.

For den 48-årige komiker skulle der en nedtur til, før hans sceneskræk var helt kureret.

- Jeg fik en stressnedtur for et par år siden. Jeg var i "Live for Bremen" og blev ret stor lige pludselig, og jeg skulle vænne mig til at være igennem hele tv-møllen. Ved at have den nedtur blev jeg fuldstændigt vaccineret for den sceneangst, siger han.

Dengang indså han også, at publikum ikke har ligeså store forventninger, som man får overbevist sig selv om, og det gav ham en større ro.

- Jeg fandt ud af, at jeg går ind på scenen, fordi jeg har lyst til at være der, jeg har forberedt mig, og jeg har noget, som jeg gerne vil vise. Folk har ikke større forventninger. Så kan det godt være, at de ikke synes, at det er sjovt, men det må de gerne synes. Og det er den aftale, jeg har med publikum, når jeg går ind på scenen, siger han.

Til næste år skal han fylde et par store sko ud i rollen som Dirch Passer i en ny teaterforestilling. Komikeren er ikke længere nervøs for at optræde - heller ikke selvom han skal spille en folkekær og husket mand.

Til gengæld kan han sagtens forstå, hvorfor Dirch Passer havde svært ved at skulle leve op til det store forventningspres. Og det er netop bagsiden af den folkekære revyskuespillers berømmelse, som Andreas Bo glæder sig til at arbejde med.

- Jeg vil gerne vise bagsiden og omkostningerne ved det liv, han levede. Hvorfor skal man dø, bare fordi man er sjov? Det var jo også fordi, der var et kæmpe forventningspres. Det vigtigste er at få fortalt den historie.

- Man bliver presset af sin egen forfængelighed. Det har jeg også selv oplevet. Så siger man "nu kan de nok ikke lide mig", eller "nu synes de, at en anden er mere interessant end mig". Det nager en, og det er dumt, når man oplever så mange gode ting, siger han.

Teaterforestillingen "Dirch" har premiere den 18. august i Glassalen i Tivoli, og herefter kan den opleves i Holstebro, Odense, Esbjerg, Aalborg og Aarhus.

Sponsoreret indhold