Rasmus Tantholdt nød pausen fra nød og elendighed: Jeg får gåsehud
Garvede reportere kan også få gåsehud, og det er lige nøjagtig den følelse, 42-årige Rasmus Tantholdt var ret vild med, da han lavede indslag for TV2 fra OL i Rio.
– Når jeg ser en fra Nordkorea og en fra Sydkorea stå og lave selfie sammen, eller når den danske Guldfirer inviterer sine overmænd til en fodbolddyst på stranden, så kan jeg få gåsehud. Det er derfor, OL er så stort for mig. Det er en begivenhed, hvor vi samles om noget positivt. Syreren vender hjem til ufred, men står i fred sammen med alle andre i køen til McDonald’s. Her holder vi fred. Her er vi enige om præmisserne. Det er så smukt at opleve. Her føler jeg mig som en verdensborger. Og så bliver jeg selvfølgelig stolt, når danskerne vinder medaljer.
Det er benhårdt arbejde fra morgen til aften her i Rio – det ved du selv – men det er også et kæmpe privilegium at dække OL, forklarer den garvede reporter, da SE og HØR møder ham på tagterrassen på Windsor Excelsior Hotel, hvor han kan sidde og arbejde med udsigt ud over den fire kilometer lange Copacabanastrand.
– Det er faktisk første gang, jeg er i shorts. Det er et princip, sagde Tantholdt på ro-stadion, hvor han egentlig skulle have lavet indslag med Pernille Blume, mens hun så kæresten René Holten Poulsen i aktion. Men det gik lidt i vasken, da han måtte ”nøjes” med en 6.-plads, og svømmebaben derfor ikke havde lyst til at kommentere. (Foto: Kaspar Wenstrup)
Fodbold med sønnen
Faktisk tog Tantholdt forskud på Brasilien, da han allerede før De Olympiske Lege holdt lidt ferie med søsteren Mathilde, nevøen Sigurd og sin egen søn Emil, 12.
– Emil og jeg spillede fodbold på stranden. Det var altså fantastisk. Hvis jeg er bidt af fodbold, så er han endnu mere, griner Rasmus, som hjemme holder med AGF. Han hævder faktisk at kunne opremse alle spillerne og så også den aarhusianske klubs kampe fra hotelværelset i Rio.
Rasmus og Emil har et tæt forhold, og netop fordi Tantholdt ofte laver TV fra knap så venlige destinationer, ville han gerne vise Emil, hvor han skulle arbejde under OL.
– Jeg vil gerne lære ham, at verden faktisk er et fredeligt sted. At han kan have tillid til andre mennesker og lære meget af at være sammen med andre. Som udgangspunkt er folk søde, rare og imødekommende over hele verden, smiler Rasmus, som til gengæld havde det lidt hårdt, da arvingen skulle hjem til Danmark.
– Det slår alle rekorder, at jeg er en hel måned i et andet land. Jeg prøver at begrænse det til omkring ti dage om måneden. Jeg savner jo også dem derhjemme, forklarer Tantholdt, som ikke jagter de farlige reportager på grund af dødsdrift eller et hurtigt
adrenalinkick.
– Jeg kan bare godt lide at være ham på toppen af vulkanen, der kigger ned i hullet – og så fortæller til alle dem, som ikke kan se det. Alle kan huske, da Obama blev USA’s første sorte præsident, men jeg var der, smiler Tantholdt.
– Mit job er ikke farligere end en fiskers i Nordsøen eller en taxachaufførs på Nørrebro. Jeg kender de steder, jeg tager hen, og tænker mig hele tiden godt om, forklarer TV2- reporteren, som var til sit 3. OL. – Rio er også pistoler og narkogangstere. Der bliver dræbt 18 mennesker om dagen her i byen, men der er også masser at smile ad. I Beijing skulle det bare se godt ud på TV, her har de en fest i gaderne. (Foto: Kaspar Wenstrup)
Vil du score single-Tantholdt, så skal du være ældre end ham
God til svinekæber
Rasmus kan være utrolig rastløs og er nok heller ikke lige typen på et normalt otte-til-16-job, men han elsker at være hjemme i Danmark og bare lave ingenting.
– Det er vigtigt med pauser. At komme hjem og bearbejde oplevelserne. Så slapper jeg af og laver noget med min dreng, ser fodbold eller laver måske mad. Det er nok ikke sindssyg kogekunst, men jeg synes, jeg er god til at lave lakridsbraiserede svinekæber, eller ølbraiserede. Jeg elsker svinekæber. Og så serverer jeg en god spaghetti carbonara, griner TV2-reporteren.
Han er, som han selv udtrykker det, fraskilt (senest fra TV2- kollegaen Cecilie Beck, red.) op til flere gange, men det skyldes ikke de mange rejsedage. Kuffertlivet går også o.k. i spænd med rollen som delefar.
– Hans mor (Caroline Boserup, red.) er ekstremt fleksibel. Ofte er han alligevel hos sin mor, når jeg skal ud at rejse, men ellers finder vi ud af det.
Efter seks års ægteskab offentliggjorde TV2-kollegerne Cecilie Beck, 45, og Rasmus Tantholdt, 42 – kort før OL – at de skulle skilles. Men at bruddet – ifølge parret – var helt udramatisk. (Foto: Mikael Rieck)