Vild med dans i aften: Jeg anede ikke, hvad kemo var
27-årige Magnus Bahl Nielsen fra Aarhus har fået fjernet begge sine testikler i løbet af to år. Den seneste blev fjernet for en halvanden måned siden.
Men nu vil århusianeren være et godt eksempel på, at man kan komme videre efter et kræftforløb.
- Jeg er gået igennem et testikelkræftforløb to gange. Første gang var tilbage i 2014, og så blev jeg erklæret rask efter operationen, og i marts 2015 får jeg erklæret et tilbagefald, hvor jeg havde fået en kræftknude i lysken, der var rester fra den første operation, hvor jeg fik fjernet testiklen, fortæller Magnus Bahl Nielsen, der desværre fik fjernet sin anden testikel for en halvanden måned siden.
Vil inspirere andre med kræft
Derfor har han valgt at tage sig en svingom på scenen med den tidligere ”Vild med Dans”-proffer Claudia Rex under aftenens danse- og indsamlingsshow ”Vild med Dans - Knæk Cancer”. Målet er nemlig klart. Indsamling skal være med til at knække cancer.
- Første gang følte jeg mig meget godt forberedt, da jeg gik ind til længerne, da jeg havde accepteret, at jeg havde kræft. Men alligevel bliver livet vendt på hovedet. Der farer så mange tanker igennem en. Nu har jeg haft kræft tre gange inden for to år, og man er så bange for, at det måske kunne vende tilbage igen.
- Det var først anden gang, hvor jeg for alvor blev bange, da jeg fik beskeden om, at jeg skulle have kemo. Og jeg anede ikke, hvad kemo egentlig var. Mit kenskab til kemo var det samme kendskab, som man havde for 10 år siden, hvor folk stod med det ene ben i graven, hvis de fik kemobehandling, fortæller Magnus, der vil ikke lade sig styre af sygdommen.
Og da den 27-årige knægt fra Aarhus fik tilbudt at være med i ”Vild med Dans”, kunne han mærke et konkurrencegen blev tændt i ham. Danseudfordringen har nemlig givet ham mod på at komme i gang igen.
- Jeg prøver at abstrahere fra, at hele hr. og fru Danmark sidder og kigger med. Men jeg har fokus på at have en fed fest inde på scenen sammen med Claudia Rex (tidligere profdanser i ”Vild med Dans”, red).
- Det betyder rigtigt meget for mig at støtte op om ”Knæk Cancer”-ugen. Vi får brudt nogle tabuer både i forhold til at være ung med kræft og ældre med kræft. Men det er vigtigt for mig, at vi får samlet en masse penge ind til en masse forskning, så kræftpatienter efter os kan få endnu bedre behandlinger end vi andre har fået, fortæller Magnus Bahl Nielsen.
Kræft med konsekvenser
Og kræftforløbet har desværre givet nogle konsekvenser for Magnus. Siden begge testikler nu er fjernet, er det ikke længere muligt at få børn på naturlig vis.
- Børn er et svært emne for mig. Jeg har haft i en lang periode efter min sygdomsforløb, hvor under de to første kræftforløb, har jeg ikke rigtig haft lyst til at skulle få børn.
Mathias Käki om moderens kræftsygdom: Jeg græd ikke
- Men hvor jeg står nu, er udfordringen, at hvis jeg en dag får lyst til at få børn, så skal jeg finde en kvinde, der skulle acceptere, at man ikke kan få børn på naturlig vis. Og så skal hun også acceptere, at man har været igennem et længere kræftforløb, og der er mulighed for, at man kan få det igen. Hun skal ikke være typen, der stikker halen mellem benene, hvis sygdommen kommer igen, lyder det fra Magnus.
Hvad er dit råd til andre, der går igennem det samme?
- Mit råd er, at man skal tage det med et opløftet hoved og med en humor i livet i stedet for at være negativ. Jeg har haft nemmere at være igennem det, da jeg har et positivt livssyn og har set muligheder frem for begrænsninger. Jeg har prøvet nogle gange at tage pis på det hele, for hvis jeg skulle gå rundt og være sur over at have fået kræft, så ville situationen bare blive endnu mere bitter. For det er jo bittert nok i sig selv at få at vide, man har kræft.
Hvis vi snakker åbent om tingene, så bliver det meget nemmere at tale om, fortæller Magnus Bahl Nielsen.