DRs løver: Sådan har de fået succes
Hver tirsdag kan du følge de fem dommere i ”Løvens hule”, hvor iværksættere præsenterer deres forretningsidéer for nogle af Danmarks mest succesfulde erhvervsfolk.
Hvis Christian Stadil, Jesper Buch, Birgit Aaby, Tommy Ahlers og Ilse Jacobsen tror på dem, skyder de deres egne penge i projektet.
Læs hvordan løverne har skabt deres egne resultater herunder:
CHRISTIAN STADIL
(Foto: Per Arnesen, United Productions ApS)
Hummelbossen er nok den af løverne, der er mest eksponeret i de kulørte blade.
Sammen med sin forlovede, Alice Brunsø, og parrets tre børn dukker han ofte op på den røde løber, men det betyder ikke, at den praktiserende buddhist glemmer sine utallige forretninger.
Det var Christian og faren, Thor, der i 1999 købte Hummel. Sammen fik de vendt udviklingen for brandet.
Makkerparret står stadig i spidsen for Thornico – en samling af 120 driftsselskaber, der vurderes til en værdi mellem fire og fem mia. kr.
– Før jeg blev far, rejste jeg 120-150 dage om året, men jeg vil ikke være en skodfar, så da vi fik børn, rykkede jeg ud af de fleste udenlandske datterselskaber i Thornico. Det blev for mange rejser til alle de bestyrelsesmøder. Jeg fik nedbragt rejsedagene til 40-50 om året, har 46-årige Christian udtalt til ALT for damerne.
BIRGIT AABY
(Foto: Per Arnesen, United Productions ApS)
Hun er aldrig bleg for at sige sin mening, når hun sidder i dommerpanelet i ”Løvens hule”.Rengøringsdronningen Birgit Aaby blev erhvervskvinde ved, hvad hun selv kalder en tilfældighed.
– Jeg tog springet som iværksætter af nød, fordi jeg følte, at jeg måtte gøre noget selv. I den proces tænkte jeg ikke meget over min graviditet, for drengenes far var der jo også. Jeg møder ofte en forestilling om, at det er kvinden, der har ansvaret for familien og hjemmet, men hos os fordelte vi arbejdet imellem os, har løvinden, der kom til verden i 1968 på Mors, sagt om opstarten af Combi Service, som hun stadig er indehaver af i dag.
Birgit er ikke bange for at kaste sig ud i nye iværksættereventyr, og i 2011 skød hun millioner i fodboldklubben Lyngby, hvor hun blev direktør.
– Brug aldrig penge, du ikke har. Hvis du sætter tæring efter næring og sørger for at holde dig likvid, kommer du ikke ud i problemer, du ikke kan overskue, lød hendes råd til kommende iværksættere i et interview med Børsen.
Fra "X Factor" til "Løvens hule"
TOMMY AHLERS
(Foto: Per Arnesen, United Productions ApS)
Sønderjyden, der kom til verden i 1975, kickstartede sin karriere som konsulent hos McKinsey, indtil han i 2005 kastede sig over egne virksomheder.Han grundlagde dengang ZYB – onlinetjenesten, der gjorde det muligt at gemme kontakter og kalenderinfo og dele det med andre.
ZYB blev senere solgt for en kvart mia. kr.
De mange penge fik dog ikke Tommy til at geare ned.
I 2010 investerede han i virksomheden Podio, der blev solgt for 330 mia. kr., men Tommy bruger stadig tid på det samme som de fleste andre. Job og familie.
– Jeg står op klokken syv. Halvdelen af tiden har jeg mine børn, så der handler morgenen om at få dem sendt i skole. Jeg starter altid dagen med at bruge en halv times tid på mails og telefonopkald. Resten af dagen holder jeg møder og er i kontakt med de virksomheder, jeg er involveret i, har han sagt til Euroman.
JESPER BUCH
(Foto: Per Arnesen, United Productions ApS)
Den 42-årige Koldingfødte fyr stiftede Just Eat i en kælder i begyndelsen af 00’erne.
Det blev startskuddet på online-iværksætterens eventyr, der har sikret ham en bugnende bankkonto.
Men jyden har her 17 år senere stadig masser af drive og energi, selv om hans tre børn også bliver prioriteret højt.
– De materielle ting er pludselig blevet sekundære. I dag vil jeg forsøge at hjælpe iværksættere og prøve at gøre verden bare en smule bedre, men jeg vil naturligvis også gerne spotte de gode investeringer, har Jesper sagt til DR.
I en periode havde Buch base i Spanien, men i 2016 skiftede han varmen ud med en kæmpe klods af en villa på Frederiksberg, der kostede knap 20 mio. kr.
Udover at være løve i DR1’s populære underholdningsprogram rejser Jesper rundt i ind- og udland for at holde foredrag og inspirere andre iværksættere.
Singlefyren har en finger med i Morten Resens nye app GoLittle, og så er hans anden bog, ”All in”, netop kommet på gaden, hvor han giver gode råd til fremtidens iværksættere.
ILSE JACOBSEN
(Foto: Per Arnesen, United Productions ApS)
Har du nogensinde åbnet et modemagasin eller gået en tur i København en regnvejrsdag, må dit blik have strejfet et par gummistøvler med mærkatet ”Ilse Jacobsen”.
Den 57-årige kvinde lagde grundlaget til sit modeimperium i sit elskede Hornbæk i 1993, hvor hun åbnede den første butik.
– Min idé var, at det skulle blive moderne at gå med gummistøvler, så man kan godt sige, at jeg har skabt trenden. I dag har næsten alle de store gummistøvler i deres sortiment – Tommy Hilfiger er på vej.
Burberry, Marc Jacobs og Jimmy Choo har også lavet gummistøvler, men jeg kom først, har Ilse udtalt til Børsen.
I dag er det ikke kun gummistøvler, der bliver skabt af Ilse Jacobsen og solgt i hele verden. De luftige kjoler går kronprinsesse Mary gerne i, og trænger du til ultimativ forkælelse, tilbyder Ilse også spa og behandling på sit kurbad i Hornbæk.
Det er tredje gang, DR sender programmet, der bygger på det internationale TV-format ”Dragons’ Den”.