
Heste er min medicin

Engang handlede 54-årige Marianne Flormans liv om at præstere på håndboldbanen, når hun tordnede ud med ”de jernhårde ladies” i slutningen af 90’erne.
– Jeg skulle være stærk og skulle kunne klare alting, siger Marianne Florman, da SE og HØR besøger hende i hjemmet på Møn.
Artiklen fortsætter under billedet ...

I 90’erne scorede Florman mål og hjerter med håndbolddamerne. (Foto: Ritzau Scanpix)
Her har hun siden 2003 boet med sin mand og deres to børn. Og så hendes ti heste.
– Hestene er min medicin. De er gode vitaminer for mig og hjælper mig med at være til stede og at være lyttende og kærlig – og de hjælper mig med at være i kontakt med mig selv og omgivelserne.
– Så de giver mig det, der gør, at jeg synes, livet er sundt og godt. De er enormt vigtige for mig, slår Florman fast.
Artiklen fortsætter under billedet ...

– Folk går ned med stress, fordi de farer af sted, så der er i den grad brug for at få forbindelse mellem hoved og krop – og det hjælper mine heste med, siger Marianne Florman. Her med hingsten Miloh. (Foto: Kaspar Wenstrup)


Håndboldpigerne: Sådan passer de parforholdene
Finder ro på fuldtid
Det, der begyndte som en fritidsinteresse, udviklede sig til et fuldtidsjob for den pensionerede håndboldstar.
Hun arbejder nu som hesteguidet terapeut i sin virksomhed True Lead Academy og hjælper mennesker med at lære, hvordan de har indflydelse på, om hesten er urolig, eller om den falder til ro – ligesom hestene hjælper hende med at få stressramte mennesker til igen at komme på højkant.
– Jeg havde ikke forestillet mig, at jeg skulle leve af at have heste. Jeg lavede TV og holdt foredrag, da jeg stoppede med at spille håndbold, fortæller Marianne, som fandt ud af, at der var stor efterspørgsel på den ro, som hestene gav hende.
– Jeg kunne se, at det, hestene lærte mig, var det samme, som jeg forsøgte at lære videre, når jeg holdt foredrag, smiler hestepigen.
Artiklen fortsætter under billedet ...

De fleste hesteejere kender til, hvor besværligt det kan være at få en hest op i traileren. For Marianne foregår det uden grime og tov, når shetlandsponyen Pinocchio skal med på tur. (Foto: Kaspar Wenstrup)
– Hestene er eminente til at regulere deres nervesystemer, og det er vi mennesker ret dårlige til.
– Vi overdøver og overhører ofte vores kropslige signaler og glemmer at lytte til vores krop og mærke, når der begynder at komme angst og pres, siger Marianne Florman.
Artiklen fortsætter under billedet ...

Glemmer du, så husker vi. Marianne Florman deltog i den allerførste sæson af ”Vild med dans” på TV2 – sammen med bl.a. Stine Stengade, Klaus Bondam, Erik Peitersen og Mia Lyhne. I favnen på René Christensen blev det til en 6.-plads. (Foto: TV2)

Prinsesse Isabella til DM i dressur

Skønne billeder på hesteryg: Isabella i mors fodspor
Hestene hvisker
Når hun fortæller om, hvordan hun arbejder, og man ser hende færdes blandt hestene, flyver tankerne straks på flugt mod den ikoniske film ”Hestehviskeren” med Robert Redford i hovedrollen.
– Når folk spørger, om jeg er hestehvisker, plejer jeg at sige, at det mest er hesten, der hvisker, og mig, der lytter, smiler Marianne Florman.
Artiklen fortsætter under billedet ...

Sammen med sin familie deltog Marianne Florman i TV2’s ”Kærlig hilsen”. Hun har Valdemar, 17, og Emma Rose, 14, med husbonden Erik, 57, samt bonusdatteren Liv på 24 år. (Foto: TV2)
I dag tror den rappe fløjstjerne og ”Vild med dans”-deltager også, at hestenes hvisken ville betyde, at hun var mere rolig, hvis hun stadig repræsenterede de rød-hvide farver.
– Jeg har som alle andre haft en masse præstationsangst, da jeg spillede håndbold.
– Det tror jeg ikke, at jeg ville have i dag, vurderer den sympatiske dyreven.