TV 2 Sportens nye ansigt: Jobbet tog mig med storm
Et år med enorme omvæltninger. Sådan har 2019 været for verdens hurtigste brystsvømmer nogensinde, Rikke Møller Pedersen. I januar stoppede den 30-årige verdensrekordholder karrieren i klorvandet, og i juni tonede det store smil så frem på de danske tv-skærme.
Nu som vært på sportsnyhederne på TV 2.
– Det var så uventet, at jeg fik jobbet, og det tog mig fuldstændig med storm. Det er der jo ikke så meget i livet, der gør! Og det er en god følelse at have med på arbejde hver dag.
Sat fra bestillingen: De udstødte
– Alle omkring mig er så professionelle, og man spilder ikke tiden. Så det er et miljø, jeg godt kan forholde mig til, og samtidig føler jeg, at jeg nu har et hold, der står bag mig, siger den nyslåede tv-vært, der jubler over at gå fra at kæmpe alene i bassinet til at have fået gode kollegaer. Men hun skal også finde sig til rette med at gå fra at være verdens bedste til sit gamle job til at være nybegynder.
Artiklen fortsætter under billedet ...
Svømmekarrieren nåede at give Rikke Møller Pedersen 24 medaljer ved EM, VM og OL. Og selvfølgelig verdensrekorden i 200 meter brystsvømning, som stadig står efter seks år. (Foto: Kaspar Wenstrup)
– Jeg er jo bare mig, men jeg håber da, at mine kollegaer ved, hvad det indebærer at sætte en verdensrekord. Så når jeg har en dårlig dag, og de tænker ”Hvorfor er hun her overhovedet?”, så håber jeg også, at de tænker, at jeg må have en dedikation og være pligtopfyldende, for det er den eneste måde, jeg har kunnet få den verdensrekord på. Det er virkelig hårdt arbejde. Det har været op og ned, og det har været en kamp. Det er også det, der skal til her.
Må holde igen
Når træningsskemaerne er skiftet ud med vagtplaner, er Rikke Møller Pedersens hverdag selvfølgelig også ændret drastisk. Det har betydet flere friheder, men også helt andre spisevaner for den kageglade medaljesamler.
– Jeg havde ikke dårlig samvittighed, når jeg spiste et stykke kage før, for jeg vidste, at jeg nok skulle forbrænde kalorierne. Det er værre nu, men jeg giver mig selv lov til at slappe mere af.
OL-Rikke deler VILDT foto af sin krop
Se listen: De kendte flygter fra DR
– Der er rigtig mange fra svømmemiljøet, der kigger på mig og siger, at de troede, at jeg ville være blevet fed, da jeg stoppede karrieren, for de ved, hvor glad jeg er for kage. Men jeg holder meget måde. Det føles, som om jeg ikke spiser længere, fordi jeg ”kun” kan spise som et almindeligt menneske nu. Heldigvis er jeg ret godt lært op i, hvor mange kalorier der er i mad, så jeg er opmærksom på, hvor meget det passer mig at få, og hvornår jeg bør stoppe, siger den endnu slanke OL- og VM-medaljevinder.
Artiklen fortsætter under billedet ...
Rikke bor i København sammen med sin kæreste, sejleren Nicolai Sehested, 29, der hele tiden deltager i sejladser over hele verden – så de ses næsten lige så ofte i udlandet som derhjemme. (Foto: Mikael Rieck)
Formen bliver da også holdt ved lige – men ikke længere af svømmetræning. I stedet har hun fået smag for beachvolley og tennis.
– Jeg kan gøre det med mennesker, jeg kan lide, og som jeg kan tale med samtidig. Det er der nok nogle, der synes er lidt belastende, lyder det fra den storsnakkende tv-vært, der håber at blive lige så god til sit nye job, som hun var til det gamle: Verdens bedste.
Den svære grimasse
Under sommerens VM i svømning skiftede Rikke Møller Pedersen oplæsningen af sportsnyheder ud med en tjans som ekspertkommentator på tv-kanalen. Men da stævnet nåede til finalen i 200 meter brystsvømning, hvor Rikkes verdensrekord fra 2013 stadig står, fik hun pludselig svært ved at finde en grimasse, der kunne passe.
– Det var forfærdeligt at følge det løb. Jeg skulle være ekspert, og jeg kunne ikke samle mig, og jeg fik det fysisk dårligt.
Pernille Blumes barske barndom: Mobbet
DR Sportens nye pige: Josefine Høgh er pjattet med Aarhus
– Jeg vidste, at så snart de nåede til 200 meter bryst, så var der hende her pigen, og det eneste, hun tænkte på, var at tage min rekord. Og jeg sad til det første stævne, som jeg ikke selv var med i, og dækkede det. Det var mærkeligt. Jeg var nødt til at stå op, og der kom en masse mærkelige lyde.
Artiklen fortsætter under billedet ...
(Foto: Peter Grosen)
– Jeg føler et kæmpe ejerskab i forhold til den verdensrekord. Der ligger blod, sved og tårer bag den, fortæller Rikke Møller Pedersen, der kunne ånde lettet op – heller ikke denne gang blev hendes rekord slået.
Hende, der er tættest på for tiden, er russeren Yulia Efimova, som to gange er dømt for dopingbrug.
– En dag er der en, der slår rekorden. Og så håber jeg bare, at det er en, som er ren i sporten, så jeg virkelig kan tænke "wow for en fantastisk præstation", lyder den danske rekordholders fromme håb.