WHO: Alkohol er en dårlig strategi under coronakrisen
Måske er du i disse coronavirustider selv tyet til at få dig et ekstra glas vin til aftensmaden eller slutte dagen med en velfortjent øl - selvom du normalt ikke drikker på de tidspunkter.
Alkohol er en nem måde at komme gennem en anderledes hverdag med ekstra bekymringer, men ifølge verdenssunhedsorganisationen WHO er det en "unyttig copingstrategi" at ty til alkohol, mens man er i mere eller mindre ufrivillig coronakarantæne. Det skriver The Independent.
Dr. Aiysha Malik, der er såkaldt technical officer hos WHO, advarer mod at øge ens alkoholindtag, da det "kan gøre tingene værre".
- Det er vigtigt, at myndighederne, alkoholproducenterne og forhandlerne bliver ved med at minde os om, at det er bedst at holde os til 14 genstande eller mindre om ugen, siger Malik til The Independent.
- Nu når rutinerne er røget ud af vinduet, rækker vi måske oftere ud efter en drink, konstaterer lægen.