Elsker du også Ben & Jerry’s cookie dough? Her er opskriften!

Is-giganten Ben & Jerry’s tjener svimlende med penge på deres brede sortiment af forskellige is-typer. Herunder dem med cookie dough, som også er en favorit blandt mange herhjemme i Danmark.
Isene er da heller ikke af den billige slags i køledisken, og netop derfor kan denne opskrift på deres berømte cookie dough nu give dig muligheden for at lave din favorit is hjemme i dit eget køkken – eller bare nyde den rå kagedej præcis, som du lyster.
Ben & Jerry’s understreger i hvert fald, at der ingen fare er ved at spise den direkte af skålen.
Opskriften finder du under billedet

Nu kan du lave din helt egen version af Ben & Jerry's berømte cookie dough. Foto: MEGA
Opskrift på cookie dough
2,4 dl mel
8 spsk. usaltet smør, stuetemperatur
2,4 dl brun farin
1 tsk. vaniljeekstrakt
2 spsk. Piskefløde
½ tsk. kosher salt
1,2 dl chokoladeknapper
Sådan gør du:
- 1. Det første step mod din spiselige kagedej er måske også det vigtigste. Du skal nemlig varmebehandle dit mel, så er det er sikkert at spise. Put dit mel i en mikroovns-velegnet skål og varm det op i mikroovnen i 30-sekunders intervaller, ind til det når en varmegrad på 73,8 grader.
- 2. I en ny skål skal du blande, evt. med en håndmixer eller et piskeris, smør og sukker. Mix det ind til det når en let og luftig konsistens.
- 3. Tilføj nu vaniljeekstrakt, piskefløde og salt. Mix det sammen. Tilsæt nu dit mel og bland det hele sammen. Bland til sidst dine chokoladeknapper i dejblandingen.
- 4. Server og nyd! Hvis du ikke spiser det hele og gerne vil gemme resterne, så kan du komme dejen i en lufttæt beholder og smide den i køleskabet.