Luksusfælden8. september 2020

Åke trodser ”Luksusfælden”-eksperter: Ingen stolede på mig

Det er ikke altid, at ”Luksusfælden”-deltagerne tager imod råd fra programmets eksperter. Én af de deltagere er 27-årige Åke fra Nødebo
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/aake_og_mette.jpg
 (Foto: Nent Group)

Da ”Luksusfældens” eksperter Carsten Linnemann og Kenneth Hansen besøgte Åke, arbejdede havde han i sin egen virksomhed, betalte ikke skat og moms, havde 15 forskellige lån – og skyldte desuden et svimlende højt beløb til sine forældre.

I alt var Åkes samlede gæld på intet mindre end 399.000 kroner.

- Det var lige en rutsjetur. Man ser jo lige pludselig alvoren i øjnene og finder ud af, hvor galt det egentlig står til, fortæller Åke om sin deltagelse i ”Luksusfælden” til SE og HØR.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/aake_luksusfaelden.jpg
 (Foto: Nent Group)

Foto: Nent Group.

Men trods Åkes nye indsigt, har han efter programmet alligevel valgt at gå stik imod eksperternes anbefalinger om at lukke virksomheden og i stedet finde et andet job.

- Jeg vidste jo godt, at det så sort ud sidste år, men jeg vidste også, der ville komme styr på det igen. Jeg har jo lært af mine fejl - men det var der så åbenbart ikke lige nogle, der stolede på, forklarer han og afslører desuden, at han i dag har genåbnet sin virksomhed.

- Det går rigtig godt, understreger han og fortæller, at der er masser af kunder til virksomheden, som blandt andet udfører havearbejde.

Selv om aftenens hovedperson har en kolossal gæld, har han alligevel besluttet sig for at være gældfri inden for fire år. Derfor har Åke da også fået sig endnu et arbejde, hvor han kører traktor – særligt ”for at sikre sig en fast indtægt”.

Skuffet far

Seere af det populære TV3-program kunne også høre Åke fortælle, at han af sin far er blevet kaldt ting som ”svindler”, ”bedrager” og ”skattesnyder”. Og da ”Luksusfælden” bad Åke ringe til netop sin far og fortælle, hvor dårligt det i virkeligheden stod til med økonomien, var der bestemt ikke god stemning:

- Jeg ringede til min far om aftenen – og så blev han endnu mere skuffet, end han var i forvejen. Men så fik vi os en god snak, forklarer Åke og understreger, at han, ligesom med alle sine kreditorer, hver måned afdrager på gælden til forældrene.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/aake_bryder_sammen.jpg
 (Foto: Nent Group)

Det var bestemt hårdt for Åke at genfortælle de hårde ord fra faren.
Foto: Nent Group.

- Jeg har sat mig for at være gældfri om fire år, så nu skal der arbejdes igennem, siger Åke der arbejder mellem 250 og 300 timer om måneden.

- Jeg har det sådan lidt, jeg har en kæmpegæld, så hvorfor så holde fri? Jeg kan jo ikke tillade mig at holde fri.

Drømmen om i fremtiden at eje en bondegård og drive sit eget landbrug lever stadig i bedste velgående:

- Det er jo vigtigt at have nogle mål i livet. Du har to valgmuligheder: enten laver du nogle mål i livet, som er små, eller også tager du chancen. Du må bare ikke blive skuffet, hvis ikke du når det. Så tager det bare lidt længere tid, forklarer Åke, der deusden har lagt en plan, hvor han afdrager på gælden i fire år og dernæst fire år på at opbygge en stor opsparing.

- Jeg er sikker på, at inden jeg er 40, så har jeg en bondegård.

Sponsoreret indhold