James Price er et kæmpe hit på YouTube: - Det er jo helt vildt!
Han er for de fleste kendt som den smørglade halvdel af "Spice med Price", som dygtig komponist, restauratør eller som en underholdende del af Cirkusrevyen. For nogen er James Price dog lig med en særdeles populær SoMe-kanal.
Den 61-årige kok har nemlig formået at skabe sig en platform på YouTube, "James' Køkken", hvor han i skrivende stund har 24.800+ abonnenter og næsten 1,4 mio. visninger, og hvor han hver uge sørger for at dele en ny madvideo og opskrift med sine følgere.
Politiken udnævnte i denne uge også kanalen til at være "en af Danmarks bedste" om mad.
Laver det hele selv
Price er selv entusiastisk YouTube-forbruger, men han har dog skulle gøre en ekstra indsats for at få styr på de digitale værktøjer.
Han er nemlig ene mand om kanalen og har dermed også sat sig ind i både betydningen af algoritmer, og hvordan han klipper videoerne på sjove måder.
Artiklen fortsætter efter billedet...
Normalt er det sådan her, vi kender ham. I de store, professionelle køkkener. På YouTube er historien dog en anden. Der bliver seerne lukket med ind i Prices eget køkken. (Foto: Kaspar Wenstrup)
- Alt det er jo helt nyt for mig.
- Jeg har måttet grave og gnave mig igennem alt det der. Jeg har fået blod på tanden, fordi jeg synes faktisk, at det er utrolig sjovt, siger han og fortsætter:
- I dag har du jo alting lige ved hånden i en kvalitet, som du aldrig nogensinde ville kunne drømme om for tyve år siden.
- Det er jo helt vildt, hvad man i virkeligheden med meget få midler kan i dag!
Herunder kan du se den mest populære video, som lige nu findes på Prices kanal - artiklen fortsætter under videoen:
James indrømmer, at hans videoer og billeder ganske vist ikke ser udpræget professionelle ud, men han mener selv, at det er en del af charmen ved kanalen.
- Der er nogen, der er meget mere profesionelle, end jeg er og kan lave meget flottere billeder og alt muligt halløj.
- Der er mit stadig lidt primitiv. Jeg synes ikke, det skal være for poleret. Det må godt være lidt hjemmestrikket.
Artiklen fortsætter efter billedet...
James står selv for at optage og filme alle de videoer, han deler på kanalen. (Foto: Privat)
- Det vigtige for mig her er at give folk en god opskrift og give dem et ”how to”.
Laver stadig tv
Selvom kanalen høster store roser fra følgerne og har flotte tal, så er det ikke en platform, Price kommer til at satse hele butikken på.
- Jeg tror, man skal op på lidt mere for at leve af det. Jeg synes, det er en virkelig hyggelig og sjov hobby, siger han og fortæller, at samarbejdet med DR og "Spise med Price" naturligvis ikke er forbi, bare fordi han nu også laver mad på tuben.
- Vi har lige gjort sæson 13 færdig, og den kommer i august-september. Og så skal vi rimelig vis i gang med en sæson 14 til efteråret, så det er bare en lille sidegren, der opstod, fordi jeg synes, der skulle ske et eller andet med restauranterne i coronatiden, og så er jeg bare fortsat, fordi jeg synes, det er sjovt.
- Når man først begynder at have nogle abonnenter på kanalen, så føler man også en forpligtelse til også at give dem noget stof, når de nu har været så venlige at trykke på en knap og abonnere.
Sådan præsenteres kanalen: