Krimi23. juli 2021

Efter 4 millioner coronadødsfald: Her er de frygtede dyremarkeder åbne igen

De såkaldte ”wet markets”, med både levende og døde dyr, er på trods af coronapandemiens vidtrækkende konsekvenser stadig at finde flere steder i Asien
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/peta2.png
 Foto: Youtube, PETA

Syge, afpillede og stressede dyr står stadig stablet i bure på markeder i Indonesien, Laos, Thailand og andre steder i særligt det sydøstlige Asien.

Markederne, hvor dyrene enten slås ihjel eller bliver solgt videre levende, går under betegnelsen ”wet markets” eller ”live animal markets”, og her ville det være synd at sige, at der bliver taget hensyn til hygiejnekrav.

Det er dyreorganisationen PETA, der torsdag deler en splinterny sammenklippet video – hvoraf alle billederne er optaget i 2021.

Og de er ikke for sarte sjæle.

Artiklen fortsætter under billedet:

https://imgix.seoghoer.dk/capture_66.png
 Foto: Youtube, PETA

I Thailand bevæger et kattedyr - muligvis en los - sig rundt i et meget lille bur. (Foto: Youtube, PETA)

Vilde dyr i stablede bure

På People for the Ethical Treatment of Animals optagelser ses blandt andet aber, flagermus, fjerkræ, kaniner og kattedyr i bure så små, at de knap kan vende sig.

Dyrene bliver solgt, fordi mennesker enten skal bruge deres kød, eller benytte dem til avl eller i underholdningsøjemed.

Ofte sker slagtningen af dyrene på selve markederne mellem de tætte borde og bure. En optagelse fra Laos viser en ejer af en bod, der udskærer råt kød fra et ukendt dyr. Uden handsker og bare få meter fra de indespærrede, stressede og beskidte dyr.

Se de frygtelige billeder her - der skal selvfølgelig lyde en advarsel, for der er tale om dyr, der lever under meget ubehagelige forhold:

Tidligere i år kunne WHO konkludere, at det er ”sandsynligt til meget sandsynligt”, at coronavirus har spredt sig fra en flagermus til et andet væsen for til sidst at smitte mennesker i den kinesiske by Wuhan i slutningen af 2019.

Foreslår forbud

På ”wet”-markeder som disse bliver der udover flagermus solgt skældyr – også kaldet pangoliner, der er verdens mest handlede dyr – samt de små kattelignende palmecivets. Alle disse arter er berygtede for at være virussmittebærere.

Tilbage i april foreslog verdenssundhedsorganisationen et totalforbud mod markederne, som dem der ses på PETAs optagelser.

- WHO opfordrer nationale kompetente myndigheder til at indstille al handel med levende, tilfangetagede pattedyr til mad eller avlsformål. Samt af sikkerhedsmæssige årsager at lukke dele af fødevaremarkederne, der sælger levende dyr, stod der blandt andet i rapporten.

Artiklen fortsætter under billedet:

https://imgix.seoghoer.dk/capture4_1.png
 Foto: Youtube, PETA

Flere af dyrene ser mere døde end levende ud. (Foto: Youtube, PETA)

Videre på de seks sider står der desuden:

- Der kan opstå problemer, når disse markeder tillader salg og slagtning af især vilde dyr, som ikke vurderes korrekt for potentielle risici, skriver de, og fortsætter:

- Disse områder bliver forurenet med kropsvæsker, fæces og andet affald, hvilket øger risikoen for smittespredning.

Sponsoreret indhold