Nyheder4. februar 2023

16-årig pige dræbt af haj i Australien

En 16-årig pige er død af sine kvæstelser efter et hajangreb i floden Swan River i Perth, Australien
Floden Swan Lake i Perth i det vestlige Australien 
Floden Swan Lake i Perth i det vestlige Australien
 Foto: Scanpix Denmark

En frygtelig tragedie har ramt det vestlige Australien i byen Perth.

Her har en haj lørdag dræbt en 16-årig pige, efter hun øjensynligt sprang i en flod for at svømme tæt på en flok delfiner.

Det skriver flere medier, herunder BBC.

Pigen blev reddet op af vandet, men døde kort efter af sine kvæstelser fra hajangrebet, som skete i Swan River i Perth-forstaden North Fremantle.

Politiinspektør Paul Robinson beskriver hændelsen som "meget, meget traumatisk", og oplyser videre, at pigens familie er fuldstændigt knust over ulykken.

Som følge af angrebet er folk i området blevet bedt om at være ekstra forsigtige, samt overholde enhver strandlukning, der måtte forekomme.

Selvom hajer ikke er et ualmindeligt syn i denne del af verden, så mener fiskerieksperter alligevel, at det er usædvanligt at støde på de frygtede dyr i den del af floden, hvor pigen blev angrebet.

Dette menes ifølge BBC at være det første dødelige hajangreb i Swan River siden 1923, hvor en 13-årig dreng mistede livet.

Australien registrerer typisk omkring 20 hajangreb hvert år, hvoraf de fleste finder sted i New South Wales og Western Australia.

Der var to dødelige hajangreb i 2021 og syv i 2020.

Sponsoreret indhold