Nyheder7. juli 2023

Angst, borderline, PTSD? Diagnoseforvirring hos influencer Alexandra Staffensen

Gennem flere år har Alexandra Staffensen solgt billetter til foredrag om et liv med angst og ”flere diagnoser”. Men nu har hun pludselig kun en enkelt stofskiftesygdom
Alexandra Staffensen har bygget en karriere på at være ærlig influencer. Hun har gennem adskillige år holdt foredrag om incest, angst og tabubrud 
Alexandra Staffensen har bygget en karriere på at være ærlig influencer. Hun har gennem adskillige år holdt foredrag om incest, angst og tabubrud
 Foto: Thomas Laursen

Alexandra Staffensen er influencer. Og hendes indtjening består af to ting.

Sponsorerede opslag med reklamer fra for eksempel måltidskasser og collagenpulver er en del af hendes forretning, som efterhånden er nået op i millionklassen.

Men influenceren har også i årevis solgt billetter til egne foredrag i flere egne af landet. Stort anlagte foredrag, der sælges ud på få timer, og som først og fremmest lover én ting:

”En hudløs ærlig beretning om en barndom med incest, et liv med angst og flere diagnoser.”

Lige netop den sidste del af denne salgstekst vækker nu undren, da Alexandra Staffensen i en spørgerunde på Instagram bliver bedt om at forholde sig til netop diagnoserne PTSD og borderline.

Kunne ikke huske det

Her skriver hun nemlig i et svar:

– Jeg tænker, du forveksler mig med en anden, for jeg har ikke nogle diagnoser at arbejde med udover min stofskiftesygdom, Hashimoto’s.

Svaret er koblet til et spørgsmål fra en følger, der gerne vil vide, hvordan Staffensen har arbejdet med sine diagnoser – specifikt med PTSD og borderline, som følgeren mener, hun har nævnt tidligere.

Tidligt fredag morgen forklarede Alexandra til de af sine 76.000 følgere, der kunne have interesse i en uddybning, at der tidligere i forbindelse med foredragene blev spekuleret i, om hun kunne have borderline.

– For seks år siden var der en, der mente, at jeg havde borderline, og jeg tænkte: ”Nå, så har jeg borderlinediagnose”. Det viste sig så at være en stressreaktion, fortæller hun i en story.

– Det snakkede jeg så om til mit foredrag, og der var en, der sendte et screenshot, og som sagde ”Du ved godt, du har været ude og sige det før”. Det kan jeg sgu ikke huske, at jeg har. Men det er rigtigt. Det har jeg fortalt om før.

Har man fulgt Alexandra Staffensen offentlige skriverier – ikke bare gennem Instagramprofilen, men også på den blog under titlen ”Migogmintinderbaby”, som siden er slettet – kan man da også godt få det indtryk, at hun har kæmpet med flere diagnoser.

Flere end blot generaliseret angst, som hendes udredning ifølge hende selv dengang endte med at konkludere, at hun led af.

Uddrag fra indlægget ”Der skal ske noget fucking vildt” fra august 2016. Alexandra Staffensens blog er siden blevet slettet, og hendes opslag og reklamer findes nu mestendels på Instagram. 
Uddrag fra indlægget ”Der skal ske noget fucking vildt” fra august 2016. Alexandra Staffensens blog er siden blevet slettet, og hendes opslag og reklamer findes nu mestendels på Instagram.
 Skærmfoto: WayBackMachine, Migogmintinderbaby.dk

Eksempelvis skriver hun på bloggen i august 2016 under overskriften "Der skal ske noget fucking vildt":

”Verden er kedelig, og jeg mangler spænding i mit liv. Kald det ADHD, rastløshed, Borderline, dumdristigt, umodent, whatever.”

Hun refererer også til diagnosen borderline, der beskrives som en emotionel personlighedsforstyrrelse, der findes flere grader af, igen i et blogindlæg året efter.

I august 2017 skriver hun således:

”Mit Borderline-flip er hermed slut, og jeg kan trække vejret dybt, tørre øjnene”.

"Personlige sager"

SE og HØR har været i kontakt med Alexandra Staffensen for at få afklaret hvilke ”flere diagnoser”, hun refererer til i salgsteksten på foredrag og kurser.

Hun fortæller, at hun ikke ønsker at uddybe yderligere.

– Det er slet ikke noget, jeg ønsker at gå ind i. Jeg har sagt det, jeg vil sige på story. Jeg står med en nyfødt baby på armen, og jeg ønsker ikke at have alle mulige diskussioner med folk om mine personlige sager. Det kommer ikke nogen ved.

– Men disse personlige sager bliver vel også hurtigt offentlige sager i og med, at du sælger billetter til foredrag og kurser på baggrund af erfaringer med ”flere diagnoser”, som du skriver. Kan du forstå, hvis der er nogle af dine følgere, der er lidt forvirrede, når du nu i dag ikke har mere end en enkelt?

– Jeg kan ikke sige andet, end det jeg har sagt til dig nu to gange. Det er ikke noget, jeg ønsker at dykke ned i. Så der kommer ikke mere end det, gentager Alexandra Staffensen flere gange, da SE og HØR træffer hende fredag.

Sponsoreret indhold