Berlingske erkender fejl i kontroversiel madanmeldelse fra Færøerne
Berlingske erkender fejl i en omdiskuteret madanmeldelse fra Søren Franks købte og betalte tur til Færøerne.
Søren Franks madanmeldelse fra turen har affødt stor kritik og beskyldninger om dyremishandling, efter at han i anmeldelsen beskrev, hvordan han indtog levende jomfruhummere, der fik kogt halen i 12 sekunder, hvorefter Frank spiste halen, mens han forsøgte at af undgå at blive bidt med kløerne.
I papirudgaven gør Berlingske til slut læserne opmærksomme på, at den færøske restaurant KOKS holder pop up-restaurant i Tivoli den kommende tid, men det er nu fjernet i den digitale udgave.
Kulturredaktør på Berlingske, Birgitte Borup, erkender, at avisen her begik en fejl.
- Henvisningen til KOKS burde ikke have været med i den første version. Det er ikke vores ærinde at linke til kommercielle aktører. Derfor er den fjernet digitalt, skriver hun i en mail til RADIO IIII.
Det er ikke den eneste digitale rettelse, som Berlingske har foretaget. Avisen har blandt andet tilføjet, at Visit Faroe Islands ”har betalt rejsen” for avisen. I den fysiske version står der i brødteksten og bunden, at Berlingske var ”inviteret” af Visit Faroe Islands.
Men den del af Berlingskes mange tusind abonnenter, der kun læser på papir, er aldrig blevet informeret om, at rejsen var betalt.
RADIO IIII har bedt Birgitte Borup om et interview om, hvordan læserne af printavisen skal vide, at rejsen også er betalt, når de ikke skriver det, og vi har bedt om en forklaring på, hvorfor de har rettet i den digitale version, hvis der ikke er tale om en fejl.
Birgitte Borup vil ikke stille op til interview, fordi det i hendes optik er en ”ikke-sag.”
- Der står i printversionen både i brødtekst og nederst, at vi var inviteret, hvilket er den formulering vi og andre medier hidtil har brugt, når vi har været med på en pressetur. Det har vi siden ændret til, at rejsen er betalt af Visit Færøerne i den digitale version for at være klokkeklar i vores formulering, skriver hun i en mail.
Kulturredaktøren siger, at ”der er intet unormalt i, at vi korrigerer sprogligt digitalt uden at bringe en rettelse på print”, fordi der ifølge hende ikke er tale om faktuelle fejl.