Nyheder23. juni 2023

Brutale reaktioner på ubådstragedie: - Hvorfor er vi stressede over rige mennesker?

Fem mænd har mistet livet, efter de steg ombord på ubåden "Titan". Den tragiske ulykke har dog affødt meget blandede reaktioner
Ubåden "Titant" mistede kontakten til overfladen søndag. Torsdag blev de ombordværende passagerer bekræftet døde. 
Ubåden "Titant" mistede kontakten til overfladen søndag. Torsdag blev de ombordværende passagerer bekræftet døde.
 Foto: Ritzau Scanpix

De fem mænd, som søndag steg ombord på ubåden "Titan", blev torsdag bekræftet døde.

Ubåden er ifølge den amerikanske kystvagt imploderet.

Men den tragiske ulykke har tilsyneladende lagt op til debat på de sociale medier.

Især på Twitter og TikTok har brugerne en mere kynisk og ligefrem vittig tilgang til hændelsen.

Flere mener nemlig, at mændene burde have vidst bedre, og derfor selv var uden om det.

Tidligere på ugen, der da stadig var et spinkelt håb om at finde mændende i live, blev det meldt ud, at der kun var omkring to døgns ilt tilbage i ubåden.

Og den oplysning fik tilsyneladende en kvindelig TikToker til at sige dette:

- Det er vildt at tænke på, vi måske kun har 30 timer tilbage til at gøre grin med mennesker i ubåden, siger hun i en video, der sidenhen er blevet set over en miliion gange.

Til videoen vælter det ind med kommentarer, som byder på andre ubåd-jokes.

- Ligemeget hvor dårlig en dag du har haft så husk på, at du ikke har betalt 1,7 millioner kroner for at dø i Kaptjan Nemos undervandsbåd, skriver en, mens en anden joker:

- Jeg glæder mig til at se James Camerons film om cirka 10 år.

De fem passagerer, der både talte multimillionærer og magtfulde forretningsmænd, havde alle betalt svimlende 1,7 millioner kroner for at komme tæt på verdens mest berømte skibsvrag, Titanic.

Og det har på Twitter affødt en politisk debat omkring privilegier og kapitalisme.

- I sidste ende så er den forsvundne milliardær-ubåd et perfekt eksempel på det 21. århundredes kapitalismen: En lille gruppe meget rige mennesker udsætter sig selv for en meget risikabel situation. Flere offentlige ressourcer bliver brugt på at redde dem, skriver en bruger.

Tweetet har i skrivende stund rundet over 40.000 likes.

- Hvorfor er vi stressede over rige mennesker på tur i en forbandet ubåd? Over 45.000 amerikanere dør årligt, fordi de ikke har en sundhedsforsikring, så hvad med at vi holder kæft om ubåden?, lyder det fra en anden.

Den danske meme-profil "Herlige Svend" har også blandet sig i debatten.

Her påpeger Sebastian Lynggard, som står bag profilen, den intense mediedækning, der har fundet sted de seneste par dage, i forhold til de migranter der flygter over middelhavet.

- Jeg havde egentlig besluttet mig for, at jeg ikke ville poste det her - blandt andet fordi memet selvfølgelig er meget sat på spidsen, og fordi det muligvis er too soon.

- En ting er den skæve mediedækning mellem 500 mennesker, der sætter livet på spil af nød og 5 mennesker, der gør det samme for sjov, men jeg bliver også bare så ked af at blive mindet om, hvor meget man skal holde ud som minoritet dagligt - også selvom man intet har at gøre med menneskerne i nogen af bådene.

Sponsoreret indhold