Nyheder13. september 2023

Danske Alberthe står frem: Datter overfaldet på toilet i børnehaven

Alberthe Bau Rosengrens treårige datter blev sidste år udsat for et voldsomt overfald under et toiletbesøg i børnehaven
Alberthe Bau Rosengrens treårige datter oplevede sidste år et voldsomt overfald under et toiletbesøg i sin tidligere børnehave. Dette billede har ikke noget med den pågældende sag at gøre. 
Alberthe Bau Rosengrens treårige datter oplevede sidste år et voldsomt overfald under et toiletbesøg i sin tidligere børnehave. Dette billede har ikke noget med den pågældende sag at gøre.
 Modelfoto: Colourbox

Flere forældre retter nu kritik mod Fussingø Naturbørnehave i Randers, hvor børn er blevet overfaldet af andre børn.

Det sker, efter at TV 2 Østjylland mandag kunne fortælle om Nana Sophia Axelsens dengang treårige dreng, der havde fået blå øjne og store mærker efter et voldeligt overfald begået af to andre børn i børnehaven.

– Han fortæller selv, at to navngivne, større drenge har væltet ham, slået ham med knyttede næver i hovedet, kastet sten efter ham og stukket ham med pinde. Han er helt ude af den, fortalte Nana Sophia Axelsen om episoden, som hun ikke oplevede blev taget alvorligt af børnehavens ledelse og personale.

Nu står tre andre forældre frem med dårlige oplevelser fra stedet. En af dem er Alberthe Bau Rosengren. Hendes treårige datter gik i Fussingø Naturbørnehave i under et år. Hun trak sin datter ud af børnehaven i oktober 2022 efter ledelsens manglende håndtering af en episode, hvor et andet barn havde overfaldet hendes datter på toilettet.

– Lige pludselig er hun gået fra gerne at ville afsted til ikke at have lyst. Så sker der et seksualiseret overfald ude på toilettet, og så trækker vi hende ud af børnehaven samme aften, siger Alberthe Bau Rosengren til TV 2 Østjylland.

Hun er utilfreds med ledelsens håndtering af overfaldet.

– Jeg er virkelig skuffet som forælder. Jeg oplever et personale, der ikke formår at slå ned på den her opførsel. Det ansvar, som børnehaven og PPR har, det har de ikke formået at påtage sig, mener Alberthe Bau Rosengren.

Den skuffelse deler hun med andre forældre.

Kristinne Erikstrup, der også er forælder til et barn, som tidligere har gået i Fussingø Naturbørnehave, har heller ikke gode erfaringer.

– Jeg oplevede nogle pædagoger og ledere, som var virkelig dårlige til at informere forældre om, hvad der foregik, siger Kristinne Erikstrup.

Hun oplevede ikke at få tilstrækkelig information om episoder i børnehaven.

– Der var nogle enormt voldsomme episoder blandt børnene, som blev affejet med, at det var et øjebliksbillede. Eller også blev det slet ikke fortalt, siger Kristinne Erikstrup.

En tidligere formand i Fussingø Naturbørnehaves forældreråd oplevede at kæmpe en forgæves kamp med ledelsen.

– Vi var hele tiden lidt efterladt til os selv. De gange, hvor der var en leder, blev der ikke rigtigt fulgt op på tingene. Det er frustrerende hele tiden at forsøge at få noget hjælp og så ikke få det, siger Anja Kristine Redsted Nikolajsen.

I modsætning til de øvrige forældre vil hun dog ikke lange direkte ud efter Fussingø Naturbørnehaves medarbejdere. Hun mener, at stedet er godt, men der mangler den rette ledelse og hjælp til personalet.

Randers Kommune erkender, at der skulle være reageret tidligere.

– De her episoder ligger noget tid tilbage, og når jeg taler med ledelsen nu, så er der en anderledes struktur i dag. Forældrerådet konstaterer også, at de kan se en institution, der er i positiv udvikling, siger Lars Lynghøj, der er dagtilbudschef i Randers Kommune.

Sponsoreret indhold