Danske efterskoleelever er hjemme fra Israel: – Meget lettede, men dødtrætte
LÆS OGSÅ: Efterskole fanget i Jerusalem: Luftalarmen lyder konstant
Gensynsglæden var bestemt ikke til at tage fejl af, da en gruppe unge fra Djursland Efterskole onsdag morgen landede i Billund Lufthavn.
Siden torsdag har de 32 elever og fem ansatte nemlig befundet sig i Israel, der i weekenden blev angrebet af Hamas, og derfor var det en stor lettelse at få dem hjem på dansk jord.
Det fortæller efterskolens forstander, der siden lørdag har arbejdet i døgndrift for at få eleverne hjem, til SE og HØR.
– Det var meget bevægende og rigtig glædeligt at se dem alle igen, siger William Enevold Ehmsen, der sammen med forældre og krisepsykologer stod klar i lufthavnens ankomsthal.
Krisepsykolog stod klar
Eleverne havde da også været længe undervejs.
Oprindeligt skulle de nemlig havde været tilbage på dansk jord sent tirsdag aften, men dårlige veje og et stort pres ved Jordans grænse skabte ventetid, og dermed blev klokken 04.10, før de kunne kramme deres familier.
– Da de kom hjem, var de meget lettede. Men de er også dødtrætte. Der var både en blanding af at være ked af det og en glæde over, at de er hjemme igen, fortæller forstanderen.
Ved ankomst havde efterskolen stillet en krisepsykolog til rådighed for eleverne, der gav dem en briefing om, hvordan de kan tackle deres følelser de kommende dage.
– Vi holdte en samling, inden vi skiltes, hvor eleverne fik gode råd af en krisepsykolog. En af pointerne var, at det var ligeså legitimt at være glad, som det er at være bange og ked af det. Intet er forkert, og det tror jeg var vigtigt, at eleverne fik at vide, fortæller William Enevold Ehmsen, der nu har sendt eleverne på tidlig efterårsferie.
Får en ny rejse
Selv om udenlandsrejsen på ingen måde blev det, som elever og ansatte på Djurslands Efterskole havde håbet på, er der alligevel godt nyt til elevholdet.
Forstanderen har nemlig besluttet, at eleverne får en ny rejse.
– Jeg har lovet dem en anden tur. Den er ikke i nærheden af at være planlagt endnu, men vi har nogle idéer om, hvor det kunne blive.
– Men jeg kan godt afsløre, at det ikke bliver Israel, og det er sagt med blødende hjerte, siger forstanderen og fortæller, at det har været en fast tradition de seneste ti år.
Men inden rejseplanlægningen går i gang, skal elever og ansatte først holde en tiltrængt efterårsferie.