Dine penge18. juni 2024 (opd. 5. september 2024)

Dansk lakridskonge slår ny rekord

Lakrids by Bülow har i 2023 omsat for 319 millioner kroner - det kniber dog med at få et overskud ud af de mange penge
Der er mange penge i at gøre lakrids til luksusslik.
Der er mange penge i at gøre lakrids til luksusslik. Men den danske lakridskonge har ikke helt så stor succes, hvis man kigger på overskuddet, der i stedet er et meget stort underskud.
 Foto: Niels Ahlmann Olesen/Berlingske/Ritzau Scanpix

Lakridsglade tyskere hjælper den danske luksusvirksomhed Lakrids by Bülow til at slå sin egen rekordomsætning - endnu en gang.

Det fremgår af virksomhedens regnskab for 2023, som Børsen beskriver.

Lakridsvirksomheden har sidste år omsat for 319 millioner kroner, hvilket er endnu et rekordår for omsætningen. Tyskland har nu vippet det danske marked af pinden og er blevet virksomhedens største.

- Tyskland er nu vores største marked, og i takt med at vi vokser mere der og i England, vil vores omkostninger falde, fordi der er lavere moms samt fravær af sukkerafgift, lyder det fra virksomhedens direktør, Frederik Nilsson, i regnskabet ifølge Børsen.

Virksomhedens produkter bliver solgt i over 25 lande hos omkring 2000 forhandlere. Sidste år kunne Lakrids by Bülow tilføje yderligere syv af kædens egne butikker i udlandet.

Direktøren forventer at åbne det samme antal i indeværende år.

Selskabet har i dag egne butikker i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Storbritannien og de Forenede Arabiske Emirater.

I 2022 kom Lakrids by Bülow ud med et overskud på godt fem millioner kroner. Det var det første overskud i flere år. Men sidste år vendte pilen igen den anden vej.

Virksomheden tabte sidste år 29,5 millioner kroner - hvilket er et rekordhøjt tab, skriver Børsen.

Lakridsdirektøren påpeger dog, at der er en god forklaring bag. Det begrundes blandt andet med, at virksomhedens værdi er steget.

Det har udløst en ejeraftale med den tidligere majoritetsejer Johan Bülow, hvor virksomhedens gæld til ham forøges og dermed præger bundlinjen, skriver Børsen.

Tidligere hed selskabet Lakrids By Johan Bülow, døbt efter stifteren, men Johan er blevet sløjfet. Det skete i 2017 som led i en udenlandsk ekspansion.

Lakrids by Bülow blev grundlagt af bornholmske Johan Bülow i 2007, der i dag har titel af kreativ direktør.

Han solgte 75 procent af selskabet til den svenske kapitalfond Valedo Partners i 2016.

Sponsoreret indhold