
Her er dommen over Danmarks dyreste fastelavnsbolle: Ville du spise den?

LÆS OGSÅ: Har Matilde kakaomælk fået en ny – og dårligere – smag?
Mens nogle går efter en klassisk fastelavnsbolle med creme og syltetøj, har et landets fineste hoteller, d’Angleterre i København, valgt at skrue helt op for luksussen.
Hotellets konditori, Maison d’Angleterre, har skabt nemlig en limited edition-fastelavnsbolle med 23 karat bladguld og eksklusiv Rossini caviar – en kreation, der koster svimlende 345 kroner. Men er den pengene værd?
Ifølge Berlingskes anerkendte madanmeldere Joachim Talbro Paulsen og Søren Jacobsen Damm sætter d’Angleterres luksusudgave en ny standard.
Men det giver ikke nødvendigvis mening.
Sådan er den lavet
Fastelavnsbollen består af en smørholdig og sprød croissantdej fyldt med saltkaramel, mandelremonce, knasende karamelliserede mandler, vaniljecreme og mascarponeflødeskum.
Det hele toppes med bladguld og serveres med en dåse Rossini caviar på 10 gram ved siden af.
De to madører fra Berlingske roser fastelavnsbollens dele, især saltkaramel og de godt afstemte smage.
Men så snart caviaren kommer i spil, opstår der noget af en udfordring:
"Selvom man får relativt meget caviar med, så drukner den (smagen af caviar, red.) i creme og karamel," lyder dommen.
Den fine spise er med andre ord ikke nok til at retfærdiggøre den skyhøje pris.
Og så er der bladguldet. Det ser eksklusivt ud – men bidrager ikke med andet end visuel pragt, mener makkerparret.
Trods de mange forbehold får den dyre bolle overraskende nok seks stjerner - men også en anbefaling til alle dem, der (endnu) ikke har vundet i livets store lottospil: køb d’Angleterres almindelige version, uden caviar og bladguld, i stedet. Det er et langt bedre valg.
De koster 250 kroner for fire styk – og ja, det er stadig dyrt, men markant mere fornuftigt end at kaste sig over den forgyldte variant.

Ikke alt er godt
Joachim Talbro Paulsen og Søren Jacobsen Damm har spist sig igennem flere fastelavnsboller end den dyre fra d’Angleterre. Og resultatet er ikke overraskende ganske svingende.
En ellers lovende kardemommebolle med lemoncurd og rabarberkompot skuffede således med en klæg dej, der føltes underbagt.
Også en fastelavnsbolle formet som en tønde med en kat i imponerede mest visuelt, men viste sig at være sej og tør at tygge sig igennem.
En skovbærbolle faldt sammen i dejen og blev for tung, mens en karamel- og romtrøffelbolle endte med at smage mest af romessens. Fælles for de værste var, at prisen bestemt ikke stod mål med oplevelsen – og at der heldigvis er langt bedre alternativer derude.