Nyheder30. december 2018

Få Rosas opskrift på kransekage

”Den store bagedyst”-darling Rosa Kildahl har haft et begivenhedsrigt 2018 og har ingen planer om at sætte farten ned i det kommende år. Herunder giver hun sin opskrift på en knaldgod kransekage.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/rosa_kildahl_6.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Knaldgod kransekage

Ca. 20 stk.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/rosas_kransekage.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

(Foto: Dan Mariegaard)

Kransekagemassen:

  • 40 g æggehvider
  • 130 g flormelis
  • 430 g ren rå marcipan

Rør æggehvider og flormelis sammen til en glasur. Ælt marcipanen blød, og tilsæt lidt efter lidt glasuren, mens der æltes. Sæt kransekagemassen på køl i minimum 30 minutter. Form 20 ensartede brød ved at rulle dem til en pølse og trykke dem trekantede til sidst. Læg brødene på en bageplade, og bag dem i ovnen ved 190 grader varmluft i 10-12 minutter. Sæt en ekstra bageplade under, så brødene ikke bliver for mørke i bunden. Lad brødene køle af, inden du dekorerer med glasur.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/rosas_kransekage4.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Rosa holder traditionen tro nytår i selskab med den samme gruppe venner, og det er gået hen og blevet en fast ting, at det er den kagekyndige humørbombe fra Glyngøre, der står for kransekagen. – I år tror jeg, vi skal have den, når dronningen holder tale. Efter sådan en stor middag er der dårligt plads, griner hun. (Foto: Dan Mariegaard)

Glasur:

  • 1 pasteuriseret æggehvide
  • 100 g flormelis

Pisk æggehviden sammen med flormelissen med en håndmikser. Glasuren skal være sej – ikke for flydende. Lav en kornet, og øv dig evt. på bordet, før du sprøjter glasuren på brødene.

https://imgix.seoghoer.dk/rosas_kransekage2.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Det er så nemt at bage kransekage. Det er faktisk det her, der er det sværeste, siger Rosa og kæmper med at få de perfekte glasurbuer på kransekagerne. (Foto: Dan Mariegaard)

Sponsoreret indhold