Få Rosas opskrift på kransekage

Knaldgod kransekage
Ca. 20 stk.
Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Dan Mariegaard)
Kransekagemassen:
- 40 g æggehvider
- 130 g flormelis
- 430 g ren rå marcipan
Rør æggehvider og flormelis sammen til en glasur. Ælt marcipanen blød, og tilsæt lidt efter lidt glasuren, mens der æltes. Sæt kransekagemassen på køl i minimum 30 minutter. Form 20 ensartede brød ved at rulle dem til en pølse og trykke dem trekantede til sidst. Læg brødene på en bageplade, og bag dem i ovnen ved 190 grader varmluft i 10-12 minutter. Sæt en ekstra bageplade under, så brødene ikke bliver for mørke i bunden. Lad brødene køle af, inden du dekorerer med glasur.
Artiklen fortsætter under billedet ...

Rosa holder traditionen tro nytår i selskab med den samme gruppe venner, og det er gået hen og blevet en fast ting, at det er den kagekyndige humørbombe fra Glyngøre, der står for kransekagen. – I år tror jeg, vi skal have den, når dronningen holder tale. Efter sådan en stor middag er der dårligt plads, griner hun. (Foto: Dan Mariegaard)
Glasur:
- 1 pasteuriseret æggehvide
- 100 g flormelis
Pisk æggehviden sammen med flormelissen med en håndmikser. Glasuren skal være sej – ikke for flydende. Lav en kornet, og øv dig evt. på bordet, før du sprøjter glasuren på brødene.

Det er så nemt at bage kransekage. Det er faktisk det her, der er det sværeste, siger Rosa og kæmper med at få de perfekte glasurbuer på kransekagerne. (Foto: Dan Mariegaard)