Nyheder23. juni 2023

FAKTA: Disse ubådsulykker har haft dødelig udgang

Fem personer er med al sandsynlighed døde, efter at den ubåd, de var på vej til "Titanic" i, er imploderet. Det er desværre ikke første gang, at sådanne tragedier er sket
Titan forsvandt søndag på vej mod vraget af Titanic. Den blev officielt meldt savnet mandag, og de ombordværende passagerer menes at have ilt til omkring 20 timer endnu. 
Titan forsvandt søndag på vej mod vraget af Titanic. Den blev officielt meldt savnet mandag, og de ombordværende passagerer menes at have ilt til omkring 20 timer endnu.
 Foto: Ritzau Scanpix

Torsdag kunne Oceangate, som er selskabet, der ejer ubåden "Titan", fortælle, at alle fem personer, der var om bord på ubåden, sandsynligvis er døde.

Den amerikanske kystvagt fortalte desuden, at ubåden er imploderet.

Det er ikke den eneste ubådsulykke, der har haft dødelig udgang.

Bliv klogere på andre ubådsulykker her:

* I maj 1968 forsvinder den atomdrevne ubåd "Scorpion" fra den amerikanske flåde i Atlanterhavet med 99 mænd om bord. Vraget blev fundet i oktober omkring 644 kilometer sydvest fra Azorerne og over tre kilometer under havets overflade. Der har siden været flere forskellige teorier om ulykken: at ubåden ved en fejl kom til at udsende en torpedo, som kom tilbage og ramte "Scorpion", en eksplosion i ubådens batteri eller endda en kollision med en sovjetisk ubåd.

* 8. april 1970 udbryder en brand i den sovjetiske angrebsubåd "K-8", der befandt sig i Biscayabugten, der gjorde den ukampdygtig. Ulykken tvang besætningen til at springe fra borde. Besætningen gik om bord på ubåden igen, efter at et redningsfartøj ankom. Ubåden sank dog, mens den blev bugseret, og de 52 besætningsmedlemmer døde.

* 12. august 2000 sank den russiske missilubåd "Kursk" til bunden af Barentshavet efter to eksplosioner. Alle 118 mænd om bord på ubåden døde. Efter at resterne fra ubåden blev fundet, blev det fastslået, at 23 besætningsmedlemmer havde overlevet eksplosionerne, men siden var blevet kvalt.

* En argentinsk ubåd forsvinder, mens den patruljerer i november 2017. Efter ugevis med eftersøgningsoperationer bliver ubåden erklæret tabt sammen med de 44 personer om bord. Ubådens vrag bliver fundet året efter på 900 meters dybde.

* I juli 2019 dræber en brand på den atomdrevne russiske ubåd "Losharik" 14 besætningsmedlemmer. Fem af de ombordværende overlevede, og ubåden blev bjærget og repareret.

* I april 2021 forsvinder en indonesisk ubåd med 53 besætningsmedlemmer. Få dage senere bliver ubåden fundet og alle besætningsmedlemmerne erklæret døde.

Kilder: Reuters og AFP.

Sponsoreret indhold