Nyheder26. oktober 2023

Helle Thorning-Schmidt sviner Troels Lund Poulsen: – Han er ikke en hæderlig person

Helle Thorning-Schmidt håber ikke, at Troels Lund Poulsen bliver Venstre-formand. Hun mener ikke, at han er en hæderlig person
Helle Thorning-Schmidt kalder Troels Lund Poulsen for en uhæderlig person.
Helle Thorning-Schmidt kalder Troels Lund Poulsen for en uhæderlig person.
 Foto: Lars H. Laursen

Troels Lund Poulsen er lige nu i pole position til at blive den nye formand for Venstre, efter Jakob Ellemann-Jensen mandag trak sig fra dansk politik.

Men den nye formandskandidat er ikke ligefrem en person, som den tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt mener skal være formand for det tidligere storparti.

– Du kan sætte spørgsmålstegn ved, om Troels Lund Poulsen er en hæderlig person. Det var ham, der havde vagten under en af de største administrative skandaler, tordner hun mod den nuværende forsvarsminister i en video, hun har delt på sin Instagram-profil.

For 13 år siden blev det lækket, at hendes mand ikke betalte skat i Danmark, men i stedet i Schweiz, hvilket kunne være imod reglerne.

På trods af at både Helle Thorning-Schmidt og manden blev frikendt, så fik sagen et langt efterspil om, hvordan skattepapirerne var blevet lækket.

Her pegede pilen på skatteministeriet, hvor Troels Lund Poulsen var skatteminister.

– Der blev vist meget stor interesse for min private skattesag. Vi ved også, at Troels Lund Poulsen brød sin tavshedspligt, da han til adskillige personer udbredte falske rygter om mig, fortsætter Helle Thorning-Schmidt i videoen.

– Det har han aldrig nogensinde beklaget. Hverken over for Folketinget, Socialdemokratiet eller mig. Han har aldrig påtaget sig ansvaret eller at søge sandheden om, hvad der er sandheden i sagen, slutter hun.

"Jeg mener derfor ikke at Troels Lund Poulsen kan beskrives som en hæderlig person. En hæderlig person skal føle en forpligtelse overfor sandheden, skal påtage sig et ansvar for så stor en skandale, skal kunne overholde sin tavshedspligt og skal kunne beklage," skriver hun videre til opslaget.

Sponsoreret indhold