Nyheder2. juli 2024

Inger Støjberg raser over Roskilde Festival: "Usmageligt og forkert"

Flere politikere, herunder Inger Støjberg, revser nu Roskilde Festival. Det sker på baggrund af flere arrangementer, som udviser støtte for den Palæstinensiske sag
Inger Støjberg er ikke tilfreds med Roskilde Festivals måde at agere på i forhold til krigen mellem Israel og Palæstina.
Inger Støjberg er ikke tilfreds med Roskilde Festivals måde at agere på i forhold til krigen mellem Israel og Palæstina.
 Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix

I disse dage løber Danmarks største festival, Roskilde Festival, af stablen, og her bydes som altid på god musik og øl i massevis.

Men i år er det altså også muligt at deltage i flere arrangementer, som udviser solidaritet med palæstinenserne.

Det sker i kølvandet på den krig mellem Israel og Gaza, der brød ud i lys lue, efter Hamas' terrorangreb på den israelske musikfestival Nova 7. oktober.

Og det er altså faldet flere fremtrædende politikere for brystet.

Én af dem er formanden for Danmarksdemokraterne, Inger Støjberg. Hun mener, at det er "usmageligt og forkert" at festivallen vælger at 'mindes de palæstinensiske ofre' men ikke de israelske.

Det skriver hun i et opslag på X:

"Jeg kan simpelthen ikke være i det. Hvor er det usmageligt og forkert! Tænk, at Danmarks største festival vender det blinde øje til alle de uskyldige jødiske ofre," skriver Støjberg desuden i opslaget.

Støjbergs partifælle, Susie Jessen, skriver ligeledes i et opslag på X, at hun mener festivallens "enside ageren" i forhold til Israel og Palæstina er "decideret skamløs".

Et af de arrangementer på årets festival, som udviser støtte for den palæstinensiske sag, er arrangmentet "Voices of Hope and Peace for Palestine", der afholdes tirsdag.

I beskrivelsen lyder det blandt andet, at arrangørerne håber at folk 'kan finde sammen for at styrke håbet om fred og et frit Palæstina'. Oprindeligt hed arrangementet 'Solidarity with Palestine', men dette blev ændret efter arrangementet modtog en hel del kritik for navnet.

DF raser også

Men det er ikke kun Danmarksdemokraterne, som er ude med riven efter Roskilde Festival.

Det er den politiske profil fra Dansk Folkeparti, Mikkel Bjørn, nemlig også.

Mikkel Bjørn mener, at Roskilde Festival udviser "ulamindelig dårlig dømmekraft".
Mikkel Bjørn mener, at Roskilde Festival udviser "ulamindelig dårlig dømmekraft".
 Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Mandag aften udtalte han således til Ekstra Bladet, at det ville have være "oplagt" for Roskilde Festival at nævne de israelske ofre, der døde i Hamas terrorangreb. Især set i lyset af, at de døde på en musik festival.

Og det er et budskab, han gentager overfor SE og HØR, da vi taler med ham tirsdag:

- Problemet består primært i den ensidighed, der præsenteres i programmet. Når man kan afholde arrangementer, som informerer og udviser støtte for den palæstinensiske sag, så er det da iøjenfaldende, at man ikke et eneste sted i programmet nævner de israelske ofre.

- Altså de ofre, som for under et år siden blev henrettede, slagtede og voldtaget. Jeg synes ærligt talt, at det er mærkværdigt og udtryk for ualmindelig dårlig dømmekraft.

- Det er implicit

- Roskilde har jo udtalt til Ekstra Bladet, at de ikke normalvis afhlder mindehøjtideligheder for ulykker og ofre ved andre begivenheder. Så er det ikke meget normalt, at de ikke gør det nu?

- Jamen, nu markerer man jo så netop de palæstinensiske ofre.

- Nej altså, arrangementet handler vel mere om, at man vil udvise støtte til sagen og freden?

- Ej, men det er jo det, som ligger implicit i det. Det ville være hovedløst at bilde sig selv andet ind.

SE og HØR forsøger i skrivende stund at få en kommentar fra Inger Støjberg, ligesom vi også forsøger at få en kommentar fra Roskilde Festival.

Sponsoreret indhold