Nyheder6 timer siden

Japanerne er vilde med rugbrød

Rugbrødet ser ud til at have vundet indpas hos japanerne, og det glæder direktøren hos Kohberg
(ARKIV) Rugbrød fra Meyers Bageri fotograferet 8. februar 2017. Man spiser mindre, når der er fuldkorn på tallerkenen i stedet for hvidt brød og hvid pasta, skriver Ritzau torsdag 2. november 2017. (Foto: sofie mathiassen/Scanpix 2017)
Japanerne har tilsyneladende fået øjnene op for rugbrød.
 Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Chokvideo: Influencer kommer slemt til skade

Det mørke surdejsbrød er blevet ganske populært i Japan.

Således har den japanske udgave af magasinet Elle udgivet en artikel om danske bagerier og rugbrød.

Og det glæder ifølge DR direktør for Kohberg, Søren Egesborg.

- Japan er et interessant marked for os, fordi i Japan er man meget fokuseret på kvalitetsprodukter og gerne fra Danmark - og det er jo det, vi leverer, fortæller han mediet.

Derudover oplever japanske Sachiko Kuramoto, der har boet i Danmark i 30 år, også en stigende interesse for rugbrød blandt japanerne.

Ifølge Kuramoto, der har en professionsbachelor i sundhed- og ernæring, går japanerne nemlig op i at have et godt fordøjelsessystem.

Sidste år udgav hun selv en bog om rugbrød i Japan.

Sponsoreret indhold