Nyheder17. september 2024

Jeppe Søe i nyt frontalt angreb efter "sexisme"-sag: "Drop den mobning"

Jeppe Søe har sagt farvel til Moderaterne, men det afholder ham tilsyneladende ikke fra at bekrige profiler fra partiet på de sociale medier
Jeppe Søe er færdig i Moderaterne. Men derfor kan han stadig lange ud efter sin gamle kollegaer.
Jeppe Søe er færdig i Moderaterne. Men derfor kan han stadig lange ud efter sin gamle kollegaer.
 Foto: Emil Agerskov/Ritzau Scanpix

En skandale i Lars Løkkes parti, Moderaterne, som omhandlede "krænkende" og "sexistisk" arbejdsmiljø i partiets sekretariat, resulterede i forrige uge i, at en af partiets profiler, Jeppe Søe, forlod skuden.

Det skete efter flere dages åben krig mod partilederen, Lars Løkke, som Jeppe Søe ikke mente håndterede sagen ordentligt.

Blandt andet argumenterede Søe for, at man skulle lave en uvildig advokatundersøgelse af forholdene i sekretariatet. Dette var Løkke ikke enig i.

Men krigen mod Moderaterne er tilsyneladende ikke slut, bare fordi Jeppe Søe har sagt adieu.

I en længere kommentar på det sociale medie X beskylder han nemlig nu Monika Rubin, der er politisk ordfører i Moderaterne, for "mobning" og at have en dårlig tone i debatten i forbindelse med et opslag, som Rubin har skrevet omkring Danmarksdemokraternes formand, Inger Støjberg:

I opslaget reagerer Monika på en artikel, hvor Inger Støjberg udtaler sig om problemerne i sundhedsvæsenet efter at have besøgt et privathospital, hvortil Rubin blandt andet skriver:

"Hvor er det dog dejligt at inspirere Inger Støjberg til interesse for mere end airfryers og rodeo-tyre," med reference til, at Monika Rubin selv havde besøgt et privathospital en måned for inden.

Nedgører og angriber

Og den vending er altså faldet Jeppe Søe for brystet. Han mener nemlig, at den retorik går imod essensen af det, som Moderaterne står for:

"Som du ved fra utallige gruppemøder og hele opstarten af Moderaterne, var tonen i debatten en af de ting, vi oprindeligt ønskede at ændre. Vi ønskede at tale om sagen, sagligheden og vores egen politik. Ikke altid angribe andre. Tale om andre. Og slet ikke nedgøre dem," skriver Søe og fortsætter:

https://imgix.seoghoer.dk/2023-11-18/20231013-115427-l-8640x5760ma.jpg
Monika Rubin, politisk ordfører i Moderaterne, har ingen kommentarer til Jeppe Søes angreb.
 Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

"Vi havde endda kurser for nye kandidater om, at være helt anderledes, end hvor du er endt. Det er ret trist for det samarbejde du ganske rigtigt lægger op til. Du påstår seriøst at Støjberg kun besøger privathospitaler og dropper sin fokus på tyre og luftmad, fordi du engang har besøgt et. Kom først?"

"Drop den mobning"

Jeppe Søe fortsætter i sin kommentar med at skrive, at han ikke køber Monika Rubins præmis om, at Inger Støjberg skulle have fulgt i hendes fodspor:

"Jeg tænker faktisk Støjberg tidligere har sat sine ben et sådant sted - samt sat sig ind i sundhedspolitik, måske da hun var politisk ordfører for Løkke i Venstre i årevis? Da reformen skabte det frie valg? Ellers tænker du virkelig hun opdagede din LinkedIn og tænkte “gud, sådan et sted Monika taler om, må jeg simpelthen også se”?

"Be better! Gense eventuelt et par gamle webinarer og drop den mobning af alle du ikke er enig med," skriver Jeppe Søe afslutningsvist og deler samtidig et link til et webinar fra det politiske mødested, som blev afholdt 31. marts 2021.

SE og HØR har forsøgt at få en kommentar fra Monika Rubin og spurgt, om Jeppe Søe kan have en pointe i, at hendes retorik netop strider mod Moderaternes ønske om en bedre tone i den politiske debat. Hun har dog ingen kommentarer.

Vi har ligeledes forsøgt at få en kommentar fra Jeppe Søe, men han er i skrivende stund ikke vendt tilbage på vors henvendelse.

Sponsoreret indhold