Nyheder13. september 2024

Kasper Sand Kjær dømt skyldig: Hvad blev pengene brugt på?

Kasper Sand Kjær blev fredag kendt skyldig for forsøg på bedrageri. Tilbage står dog ét spørgsmål: Hvad brugte han pengene på?
Kasper Sand Kjær har mistet meget i forbindelse med sagen, som omhandler falsk anmeldelse og forsøg på bedrageri.
Kasper Sand Kjær har mistet meget i forbindelse med sagen, som omhandler falsk anmeldelse og forsøg på bedrageri.
 Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Ekskollegaer "rystede" over sigtelse

Tidligere fredag blev Kasper Sand Kjær dømt skyldig i falsk anmeldelse og forsøg på bedrageri for lidt mere end 45.000 kroner.

Det koster ham en dom på 60 dages betinget fængsel, samt hans stilling som både rådgiver i hans egen rådgivningsvirksomhed Polbureau og hans stilling som formand i Dansk Institut for Demokratier og Partier. Med andre ord, har han mistet stort set alt.

Dermed kan det også undre mange, hvad der mon har fået den tidligere politiker til at begå denne hændelse tilbage i maj 2023.

Derfor rejser spørgsmålet sig naturligvis. Hvad skulle pengene bruges på?

Det var nemlig en detalje, som ikke kom frem i retten fredag. Og det er på trods af, at anklageren i sagen, Mads Bjerg Olsen, spurgte ind til netop dette. Men det var ikke noget, som Sand Kjær ønskede at uddybe i retten.

Naturlig forklaring

SE og HØR spurgte efter domsafsigelsen anklager Mads Bjerg Olsen om, hvorfor han ikke gik mere op i, hvad beløbet var blevet brugt på. Men det er der en naturlig forklaring på, forklarer han:

- Det jeg spørger ind til, når jeg afhører omkring sagens indhold, så er jeg jo interesseret i at høre, om man vil erkende det, som er strafbart.

Kasper Sand Kjær mængede sig med socialdemokratiets top, da han stadig var i partiet. Derfor kom det også bag på flere af hans tidligere kollegaer, at han stoppede i Folketinget.
Kasper Sand Kjær mængede sig med socialdemokratiets top, da han stadig var i partiet. Derfor kom det også bag på flere af hans tidligere kollegaer, at han stoppede i Folketinget.
 Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

- Det er så at sige, det vigtigste. Det er rigtigt, at jeg spørger ind til, om man (Kasper Sand Kjær, red.) vil svare på, hvad pengene er blevet brugt på, så det fik man muligheden for. Men det er ikke noget, som er afgørende for os i forhold til sagen.

Dermed skal nysgerrige sjæle nok skyde en hvid pil efter en forklaring på, hvad de 45.310 kroner, som Kasper Sand Kjær altså forsøgte at bedrage sig til, skulle bruges på.

Michael Juul Eriksen fortalte dog i retten fredag, at forsøget på bedrageriet "intet havde at gøre med hans virke som folketingsmedlem".

Mystiske overførsler

Den forhenværende toppolitiker anmeldte tilbage i maj 2023, mens han var medlem af Folketinget, at hans kortholder med tilhørende kreditkort var blevet stjålet i hovedstadsområdet og efterfølgende misbrugt til hævning af samlet 45.310 kroner.

Det er ifølge anklagemyndigheden sket i strid med sandheden. Anklagemyndigheden mener, at anmeldelsen er falsk.

Kort tid efter, at den 35-årige havde meldt kortet stjålet, satte han sig til tasterne i sin netbank og gjorde indsigelser for i alt godt 45.000 kroner for at få banken til at betale beløbet tilbage på hans konto. Det er her, bedrageri-forsøget kommer ind i billedet.

I alt seks transaktioner på mellem 900 og 14.995 kroner forsøgte Kasper Sand Kjær ifølge retsmødebegæringen at få tilbageført.

SE og HØR har siden tirsdag forsøgt at få en kommentar fra Kasper Sand Kjær, hvilket også gjorde sig gældende fredag foran Københavns Byret. Han har dog igen og igen klappet i som en østers om sagen.

Sponsoreret indhold