Nyheder3. juni 2022

Kendt radiovært vender tilbage: Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm hopper over til R8dio

Der er godt nyt til fans af Kirsten Birgit og Rasmus Bruun
The bitch is back! Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm har været væk fra danskernes øregange i flere måneder, da hun har været ude at læse skarpe og præcise nyheder op live. Nu gør hun comeback hos R8dio, der har ansat hende som seniorkorrespo
The bitch is back! Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm har været væk fra danskernes øregange i flere måneder, da hun har været ude at læse skarpe og præcise nyheder op live. Nu gør hun comeback hos R8dio, der har ansat hende som seniorkorrespondent.
 Foto: R8dio

Det er ikke altid let at finde rundt i virkelighed og fiktion, når Rasmus Bruun og Frederik Cilius folder sig ud.

Så når en pressemeddelelse dumper ind med nyheden om, at Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm starter som ny seniorkorrespondent hos radiostationen R8dio, er det med at hold tungen lige i munden.

Hos R8dio – der er en fiktiv radiostation, men ægte podcastapp - findes podcasten ”Den Korte R8dioavis”, og det er her, at Kirsten Birgit, der bliver spillet af Frederik Cilius, nu kommer med.

Radiostationen hørte man første gang om i satirepodcasten ”Undskyld vi roder”, hvor man følger radiodirektør Klavs Bundgaard og Allan Sindberg, der forsøger at stable Danmarks nye taleradio på benene.

En taleradio helt i gulvhøjde med lytterne.

Skiftet er ikke så mærkeligt, da Rasmus Bruun og Frederik Cilius sidste år blev medejere af det dengang nystiftede selskab R8dio ApS.

Det blev de to sjove herrer sammen med Mikael Bertelsen og Mads Brygger, der også købte sig ind i selskabet, samt Brian Lykke og Kasper Nielsen, der spiller de to hovedroller i podcasten ”Undskyld vi roder.

Skiftet til R8dio kommer formentlig samtidig til at betyde, at man nu skal betale for at høre den kvindelige radiolegendes mørke stemme.

”Den Korte R8dioavis” ligger bag betalingsmuren i R8dio-appen.

Vokseværk i satireland

R8dio må siges at være i rivende udvikling. Torsdag åbnede hele Danmarks snakke- sludre- taleradio en ny ambassade i København.

Indtil nu har radioen kun haft hovedsæde i byen Skuldborg, der er meget meget svær at finde på et Danmarkskort.

Rasmus Bruun har i noget tid været en del af podcasten ”Undskyld vi roder”, og de fiktive universer er på den måde blevet blandet sammen i snart et års tid.

Indtil nu har Bruun og Cilius haft podcasten ”Den Korte Podcast”, der har været gratis tilgængelig.

Sponsoreret indhold