Nyheder12. maj 2017

Kongehusekspert: Grev Ingolf er undervurderet

Grev Ingolf har knoklet for at sikre kongefamiliens popularitet i det sydjyske, hvor dronning Margrethe og resten af familien særligt efter prins Joachims flytning er sjældne gæster.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/1_111.jpg
 (Foto: All Over)

Han skulle egentlig have været konge, men grev Ingolfs skæbne tog en helt anden drejning – og i dag er hans betydning for kongehuset svær at gennemskue for danskerne.

Således mener flere end to ud af tre danskere i en undersøgelse, som SE og HØR har fået foretaget, at grev Ingolf sagtens kunne undvære sin apanage på 1,6 millioner kr. om året.

Med andre ord forstår danskerne ikke, hvorfor arveprins Knuds søn, som blev forkastet som kommende konge ved en folkeafstemning i 1953, fortsat skal støttes som en del af det danske kongehus.

Men faktisk har dronning Margrethe ladet sin fætter arbejde hårdt for pengene i årevis i det jyske område, som hun ikke selv har vist den store interesse i.

– Det er ikke noget, man hører så meget til på nationalt plan, men det har faktisk været vigtigt, fordi han har været en repræsentant for kongefamilien i det syd- og sønderjyske – i et område, hvor kongefamilien ellers ikke er repræsenteret særlig meget – slet ikke nu hvor prins Joachim er flyttet derfra, fortæller historiker og kongehusekspert Lars Hovbakke Sørensen til SE og HØR.

– Det har haft stor betydning for de folk, der bor i det område, at de også ser en person, der har tilknytning til kongefamilien, i mange anledninger. Det spiller en rolle for opbakningen til kongehuset i en del af landet, hvor man ellers ikke ville gøre det så meget. Det har han gjort ret dygtigt, grev Ingolf. Han har defineret sin egen rolle som den, der var kongefamiliens repræsentant i det sydjyske. På den måde har han fundet en rolle, som gav noget mening, fortsætter eksperten.

Sponsoreret indhold