Nyheder18. september 2014

Krimiforfatteren Michael Krefelds uhyggeligste sager

Plus gave til dig: Savnet udkommer i morgen. Læs bogens fire første kapitler
Se traileren for bogen og læs de første fire kapitler i bunden af artiklen
Se traileren for bogen og læs de første fire kapitler i bunden af artiklen



Den populære krimiforfatter Michael Katz Krefeld udgiver i morgen sin nye kriminalroman "Savnet", som er en opfølger til succesen "Afsporet". Begge bøger er ren fiktion, men det afholder ikke Michael fra at følge med i - og lade sig skræmme af - virkelighedens krimisager.

- Den sag, der har gjort størst indtryk på mig, har været om Josef Fritzl. Den var skrækkelig. Sager, hvor jeg har svært ved at forstå motivet og psykologien bag, gør stort indtryk på mig. Han byggede en bunker og holdt dem dernede. Det fuldstændigt ekstreme blev normalt for de mennesker, og det har jeg svært ved at sætte mig ind i, fortæller Michael Katz Krefeld til SE og HØR.

Læs den fantastiske kærlighedshistorie om, hvordan Michael Katz Krefeld fandt sin kone Lis i en sen alder i SE og HØR, som er på gaden nu!

Tegn et abonnement på SE og HØR, så lander bladet automatisk i din postkasse hver torsdag


Køb SE og HØR på din iPad og læs hele interviewet med det samme (link fjernet)

I virkeligheden er det ikke kriminalsager, hvor folk bliver myrdet, som gør størst indtryk på krimiforfatteren. Det er sager, hvor folk bliver taget til fange eller forsvinder sporløst.

- Også Madeleine-sagen om den lille pige, som forsvandt, har gjort stort indtryk på mig. Den har jo kørt i årevis nu og er et kæmpestort mysterie. Det er lidt derhen af, jeg skriver nogle af mine bøger om folk, der forsvinder. Madeleine-sagen er en god krimihistorie, men jeg ville aldrig skrive den, for det ville være uetisk at gøre, siger Michael.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/3a218fad440842dcafdbb6febafc577e.jpg


Manuskripterne til TV-serien "Rejseholdet" var for tætte på virkeligheden (foto: Peter Grosen)

Brød mig ikke om "Rejseholdets" historier
Det er vigtigt for den aktuelle forfatter, at han ikke berøer krimisager, som stadig ikke er gået over i historien.

- Jeg bliver inspireret af virkelighedens sager, men jeg ville aldrig nogensinde skrive en nuværende krimisag om til en bog. For eksempel vil jeg ikke skrive om Peter Lundin og så bare kalde ham Palle Lauritsen. Det ville jeg ikke bryde mig om. Jeg vil hellere lade mig inspirere af små detaljer og så skrive min egen historie, fortæller Michael Katz Krefeld.

Derfor havde Michael også svært ved at elske den danske TV-krimiserie "Rejseholdet". Den gik simpelthen over stregen for den garvede fiktionsforfatter.

- Jeg kunne god lide rejseholdet som serie, men jeg brød mig ikke om, at de baserede det på virkelige sager. Jeg ville selv føle det stødende, hvis det var en fra min familie, som var blevet udsat for en forbrydelse, og man så lavede det til underholdning. Det ville nok være det mest stødende, man kunne gøre mod mig, siger Michael om seriens valg af drabssager.


Der skal helst være gået lidt længere tid, før Michael Katz Krefeld kan begynde at overveje at skrive om en kriminalsag, så han ikke støder nogen.

- Hvis man skrev om Jack The Ripper, hvor alle kender til historiens detaljer og alle ofrene og de pårørende er døde. Men hvis man går ind og skriver om store tragedier, som kun ligger fem eller ti år tilbage, det vil jeg ikke bryde mig om, siger Michael.

Se traileren for bogen her



Klik på billedet herunder for at læse de fire første kapitler

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/1d8ed1b5509648a58044cb34683ffc77.jpg



Sponsoreret indhold