Nyheder19. november 2021

Magnus Heunicke med corona-nyt: Vil skærpe krav til coronapas

En negativ test i coronapasset skal gælde i kortere tid, mener regeringen, og de ønsker at indføre krav om coronapas på statslige arbejdspladser
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Betingelserne for at bruge en negativ test i sit coronapas skal ændres.

Det mener regeringen, fortæller sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på en presse-briefing fredag eftermiddag.

Lige nu gælder et negativt testsvar fra en PCR-test i 96 timer, altså fire døgn. Men regeringen arbejder på, at når man er testet, at det skal vare kortere end nu, før der er krav om en ny negativ test.

- Det er sådan i dag, at en negativ PCR-test giver et grønt coronapas for de uvaccinerede i 96 timer og en kviktest i 72 timer, siger ministeren og fortsætter:

- Det er lang tid, det er flere dage, og vi ved med Delta-varianten, at den kan nå at smitte og give smitten videre til andre, siger ministeren.

Hvis det skal ske, kræver det, at epidemikommissionen er enig i regeringens vurdering om, at kravene til coronapas skal skærpes.

Ud over at epidemikommissionen skal kigge på, hvor længe coronapasset skal gælde, skal de også vurdere, om det skal indføres flere steder.

Mere på tegnebrættet

Det er én blandt flere nye tiltag, regeringen brygger på for at komme de stigende smittetal til livs.

På coronapas-fronten arbejdes der på at indføre en lov, der vil gøre, at der kan indføres coronapas på statslige arbejdspladser.

I sidste uge lavede regeringen en trepartsaftale med arbejdsmarkedets parter om coronapas på arbejdspladser. Den blev fremsat som lovforslag torsdag.

Bliver loven indført, kan en arbejdsgiver kræve coronapas fra sine ansatte.

tests til 1. klasse-elever

På pressemødet fortæller sundhedsministeren også, at der arbejdes på, at børn fra 1. klasse skal kunne testes for coronavirus en eller to gange i løbet af ugen. Lige nu er det skolebørn fra ni år og op, der kan testes på skolen.

Sådan et tilbud om test af skolebørn kræver samtykke fra børnenes forældre.

Det er sammen med landets kommuner, at man arbejder på at få sådan et tilbud på benene.

Med de stigende smittetal må skolerne i stigende grad indrette sig på situationen.

- Vi ved, at det er meget vigtigt for børns trivsel, at vi opretholder så normal en hverdag som overhovedet mulig, siger Heunicke.

Sponsoreret indhold