Magtens Korridorer: Det begyndte som brøleprojekt
Et frirum. Da bandet Magtens Korridorer i midten af 90'erne blev dannet, var det lige præcis det, det skulle være. Et sted, hvor vasketøj og hverdag blev lagt til side, og hvor der ikke gjaldt nogen regler.
Nu - knap 20 år senere - er det lige så vigtigt som før.
- Jeg har stadig brug for det frirum. Det er noget med at komme et andet sted hen end hjemme; at komme ud og at være sammen med nogen, man godt kan lide, siger forsanger Johan Olsen.
- Vi kan være på turné i tre dage uden overhovedet at tale om hverdagsting. Der er ingen relation til den virkelige hverdags-verden. Jeg tror, det er fordi, bandet fra starten af var en eskapisme. Langt de fleste, der spiller musik, går jo ned i øveren for at flygte fra den virkelige verden, siger han og uddyber:
- For mig er bandet og musikken et helle. Og det betyder virkelig meget for mig at have det, siger han.
LÆS OGSÅ: Magtens Korridorer: Forsangeren blev afvist
Når Magtens Korridorer den 22. september udkommer med albummet "Før Alting Bliver Nat" er der dog sket meget, siden bandets første musikalske skridt blev taget.
- Dengang vi startede bandet, kunne jeg gå en hel uge og vente på at komme ned i øvelokalet og få lov at stå og råbe og skrige, for det var det eneste, vi lavede. Vi larmede fuldstændigt vanvittigt, siger Johan Olsen og uddyber:
- Men Magtens Korridorer er gået fra at være et brøleprojekt med bajere til noget, hvor man kan udtrykke sig selv. Der er flere følelser investeret i det nu, end der har været nogensinde før. Det er et forfærdeligt udtryk, men det er blevet lidt mere hudløst. Og det er jeg virkelig glad for, siger han.
At der er sket noget med bandet er ifølge Johan Olsen enormt tydeligt, når man kigger på de sange, Magtens Korridorer har stået bag.
- Det er jo ret underligt at komme fra "Hestevise" og "Lorteparforhold" til det, vi laver nu. Der er eddermame langt, siger sangeren og griner.
Alligevel holder fansene fast.
- Vi taler nogle gange om det, når vi skal ud og spille, og vi laver en setliste. Det er jo ligesom om, det er to forskellige bands, der spiller. Men af en eller anden grund er det lige meget. Folk accepterer det, siger han.