Nyheder13. juni 2024 (opd. 5. september 2024)

Mette Frederiksen klar igen: Her kan du møde hende

Er kommet sig så meget efter overfald, at hun nu er parat til at arbejde uden for kontoret
Sådan så det ud sidste år, da Mette Frederiksen var på Folkemødet. Hendes deltagelse bliver dog markant begrænset i år, efter det voldsomme overfald i sidste uge.
Sådan så det ud sidste år, da Mette Frederiksen var på Folkemødet. Hendes deltagelse bliver dog markant begrænset i år, efter det voldsomme overfald i sidste uge.
 Foto: Kaspar Wenstrup

Statsminister Mette Frederiksen (S) vil efter overfald i sidste uge deltage i et tilpasset program på Folkemødet fredag.

Det oplyser Statsministeriet til Ritzau. Hun kommer dermed ikke torsdag som først planlagt.

Det fremgår ikke i Statsministeriets meddelelse, hvad det tilpassede program indebærer.

Statsministeren skulle have holdt åbningstale på Folkemødet. Det vil kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) i stedet gøre, oplyser Foreningen Folkemødet i en pressemeddelelse.

Folkemødets direktør, Peter Christiansen, udtaler her, at han forstår statsministerens beslutning og glæder sig til at se hende fredag.

Desuden skulle Mette Frederiksen torsdag have været forbi bladtegner Roald Als og livsstilsekspert Flemming Møldrup, viser Folkemødets program.

Hun skulle også have deltaget i en debat om skærmafhængighed og skadeligt digitalt indhold.

Det er tradition, at partilederne holder tale på Folkemødet. Mette Frederiksen står i Folkemødets program til at skulle holde sin partiledertale fredag. Det er stadig forventningen, at hun vil gøre det.

Folkemødet foregår på Bornholm. Det starter torsdag og varer til lørdag. Her mødes borgere, politikere, lobbyister, meningsdannere og journalister til debatter og andre arrangementer med et demokratisk sigte.

Det var på Kultorvet i København, at Mette Frederiksen fredag i sidste uge blev overfaldet med et slag på højre arm.

Tirsdag udtalte hun sig om episoden og de psykiske spor, den har sat. Det skete til DR og TV 2 News.

Her sagde hun, at hun endnu ikke var helt sig selv, at hun ville arbejde mere fra kontoret i den kommende tid, og at hun ville overveje, hvordan hun skal agere som statsminister i større forsamlinger fremover.

- Det er meget intimiderende, at der er nogle, der går ind over den sidste fysiske grænse, man har og har lov at have som menneske. Der er noget chok og overraskelse i det, sagde Mette Frederiksen til DR.

Dagen efter overfaldet aflyste Mette Frederiksen alle aktiviteter i forbindelse med valgkampen op til EU-valget søndag. Hun var heller ikke til stede til Socialdemokratiets valgfest søndag aften.

Sponsoreret indhold