Nyheder28. september 2024

Mor fra "Gaias usynlige ven": - Det var måske lidt forceret

For en uge siden havde programmet ”Gaias usynlige ven” premiere på TV2. Nu forklarer Gaias mor, hvorfor nogle af optagelserne var en smule opstillede
Gaia er med i programmet "Gaias usynlige ven", der havde premiere på TV2 i sidste uge.
Gaia er med i programmet "Gaias usynlige ven", der havde premiere på TV2 i sidste uge.
 Foto: Frederik Tybjerg Martensen/TV2

LÆS OGSÅ: Mathilde Beuschau jubler: Starter i fertilitetsbehandling

Da Gaia var to år, fik hendes forældre, Selina Mandal Larsen og Rasmus Mandal Larsen, øjnene op for, at deres datter havde en ven ved navn ”Ayoe”, som de ikke kendte til.

Blot et år senere stod familien med et kamerahold bag sig for at optage udsædvanlighederne, som deres datter Gaia oplevede på daglig basis.

Inden for en periode på halvandet år blev det håndholdte kamera derfor udskiftet med et kamerahold.

Men før kameraholdet, der skulle forsøge at opfange treårige Gaias virkelighed på video, trykkede tænd på kameraet, var ”Ayoe” lige så stille gledet ud af Gaias hverdag.

Ifølge Selina Mandal Larsen, der er mor til Gaia, kan det være en del af forklaringen på, at optagelserne af og til kan have virket en smule opstillet.

– Der var nogle andre ting i hendes liv dér, så det med at skulle ”rippe” lidt op i det igen var måske lidt forceret, men jeg tror, vi bare prøvede at bringe hende lidt tilbage til det moment i hendes eget liv, der fandt sted for omkring et år siden, siger hun.

Desuden går en del af Selinas forklaring også på, at Gaias møde med kameraholdet heller ikke gik helt, som hendes forældre havde håbet.

– Hun var superutryg ved det kamerahold der kom, siger Selina og tilføjer:

– Så det var sådan lidt: ”Nu står vi her med det helt store kamerahejs, og du gider bare ikke være med til det her”.

Til SE og HØR fortæller Selina også, at det langt fra er alle situationer, der er blevet opfanget på video.

Her er Gaias forældre:

Her er Selina Mandal Larsen og Rasmus Mandal Larsen, der er forældre til Gaia.
Her er Selina Mandal Larsen og Rasmus Mandal Larsen, der er forældre til Gaia.
 Foto: Privat

Sårbart

På trods af datterens manglende begejstring for de store kameraer, mente familien alligevel, at deres datter havde en vigtig historie at fortælle.

– Det er selvfølgelig sårbart at stille sig frem med sit barn, men omvendt så tror jeg også bare, at det har manglet, at der var nogen, der gjorde det.

I forhold til vores europæiske nabo som for eksempel Tyskland, mener Gaias mor nemlig, at Danmark er lidt bagud på den spirituelle front. Derfor var det også med det formål, at familien valgte at stå frem.

– Jeg tror måske, det var vigtigt for os at bryde nogle tabu for folk i den spirituelle verden, der ikke tør komme ud med deres historie eller ikke bliver hørt, fordi det er så gemt væk, fordi man i vores kultur ikke åbent har accepteret, at der kan være nogle andre ting, siger Selina Mandal Larsen.

Sponsoreret indhold