Nyheder24. juni 2024

Nu svarer Mastiff-direktør: - Det beklager vi meget

Tidligere fik SE og HØR at vide af Mastiff-direktøren Kristian Farcin-Leth, at han ikke havde tid til at svare på spørgsmål vedrørende "Vild med Dans". Tiden har han siden fundet, men svarene udebliver stadig
The Antonelli Orchestra er ude af "Vild med dans".
The Antonelli Orchestra er ude af "Vild med dans".
 Foto: Aller Media

LÆS OGSÅ: Klapper i: - Har ikke tid

Kristian Farcin-Leth er direktør for Mastiff, der står bag ”Toppen af Poppen” og ”Vild med Dans”.

Han er derfor helt central i de afgørelser, der bliver truffet omkring The Antonelli Orchestra - et band, der lige nu befinder sig i en ganske stor shitstorm, og som normalt spiller musik i begge programmer.

En af de afgørelser ramte det danske nyhedsbillede tidligere på dagen. Her kom det nemlig frem, at The Antonelli Orchestra er blevet smidt ud af ”Vild med Dans".

Det sker, uger efter SE og HØR kunne afsløre, at Claes Antonsen blev smidt ud af "Toppen af Poppen" allerede i 2023 på grund af grænseoverskridende adfærd over for kvindelige artister.

SE og HØR spurgte Kristian Farcin-Leth for præcis 11 dage siden, hvordan det kunne være, at Claes Antonsen kunne fortsætte i ”Vild med Dans”, nu hvor han blev smidt ud af ”Toppen af Poppen”, når det er samme produktionsselskab, der producerer begge programmer.

Det svarede direktøren ikke på dengang.

SE og HØR har igen i dag kontaktet Mastiff-direktøren for at blive klogere på den nye beslutning om The Antonelli Orchestras fremtid i "Vild med Dans", og hvorfor Mastiff synes, de er de rigtige til at undersøge The Antonelli Orchestra, når de tidligere har undersøgt dem, uden det fik nogen konsekvenser for bandet.

Først lød svaret, at han ikke havde tid til at svare på spørgsmålene. Men det har siden ændret sig.

Nu er der fundet tid, men Kristian Farcin-Leth forholder sig ikke til de spørgsmål, SE og HØR har spurgt ham om.

I en længere mail skriver han blandt andet følgende:

- Mastiff er kede af, at artisterne i dokumentaren har haft de oplevelser, de har haft, på Toppen af Poppen, og at de har følt, at deres henvendelse om grænseoverskridende adfærd ikke blev taget alvorligt. Det beklager vi meget.

Læs spørgsmålene og det fulde svar nedenfor.

Her er vores spørgsmål til direktøren

Spørgsmål vedrørende "Vild med dans"

Hvorfor er The Antonelli Orchestra fjernet fra "Vild med dans"?

Hvad var udslagsgivende for, at de nu skulle fjernes?

Hvem skal spille i stedet?

Hvorfor har I valgt at fjerne hele bandet, nu hvor det kun er Claes Antonsen, der bliver anklaget i dokumentaren "Sexisme i musikbranchen"?

Hvad har I fundet ud af hos de andre bandmedlemmer?

Spørgsmål vedrørende den nye undersøgelse

Hvordan kan det være, den første undersøgelse fra 2021 ikke har været tilstrækkelig?

Hvad har I tænkt jer at gøre anderledes i undersøgelse nummer to, nu hvor den første ikke var god nok til at afdække problemerne?

Er I de rigtige til at lave undersøgelsen, nu hvor den første ikke var god nok? Man kunne tænke, at der skulle nogle andre til, og at I har fået jeres skud så at sige.

Her er hele hans svar

Det er vigtigt at nævne: Mastiff støtter til fulde op om de artister, der i dokumentaren fortæller om deres oplevelser med en seksualitet omgangstone og deres kamp for bekæmpelse af sexisme. Det kræver stort mod og er en vigtig kamp.

Mastiff er kede af, at artisterne i dokumentaren har haft de oplevelser, de har haft, på Toppen af Poppen, og at de har følt, at deres henvendelse om grænseoverskridende adfærd ikke blev taget alvorligt. Det beklager vi meget.

Det er helt afgørende for os, at alle trives og føler sig trygge, når man går på arbejde på Mastiff.

Vi har i kølvandet på den uvildige undersøgelse, vi foretog i 2023, lavet klare og tydelige retningslinjer for håndtering og forebyggelse af krænkende adfærd på Mastiff – og vi iværksatte et internt forløb med ekstern rådgiver, hvor vi er blevet undervist i håndtering i krænkende adfærd og en sund arbejdskultur.

Set i lyset af de oplysninger, der kom frem i DR-dokumentaren ”Sexisme i musikbranchen”, kan jeg bekræfte at er vi blevet enige med TV2 om, at vi foretager en ny undersøgelse, der belyser den samlede kultur på TAP-produktionerne fra 2015-2021.

Mens undersøgelsen foregår, så spiller The Antonelli Orchestra ikke i VMD.

Mastiff tager alle de henvendelser, vi får om grænseoverskridende eller krænkede adfærd, alvorligt, men jeg har ikke yderligere kommentarer til hverken håndtering eller specifikke personaleforhold i Mastiff.

Direktøren svarer altså uden at svare på spørgsmålene.

Sponsoreret indhold