Nyheder27. september 2022

Nu vil Nets sælge: NemID og MitID skal have ny ejer

Fremover vil Nets fokusere på betalingsløsninger og ikke e-ID-løsninger, lyder begrundelsen
Knap er MitID blevet en del af danskernes hverdag, før selskabet bag, Nets, har besluttet at sælge.
Knap er MitID blevet en del af danskernes hverdag, før selskabet bag, Nets, har besluttet at sælge.
 Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

NemID og MitID skal i fremtiden have nye ejere. Det oplyser Nets, der i dag er selskabet bag de to løsninger, i pressemeddelelse tirsdag.

Nets' intentioner om at sælge NemID og MitID, der kaldes e-ID-løsninger, er en del af den nye strategi for Nexi Group, som Nets er en del af.

Her har Nexi Group og Nets vurderet, at det vil kræve store investeringer, og derfor bliver det nogle andre end Nets og Nexi Group, der skal føre e-ID-løsningerne videre.

I stedet vil Nexi Group fokusere på betalingsløsninger.

- Vi vil nu afsøge, om vi kan finde den rette køber, som bedre end os kan videreføre og udvikle vores e-ID-forretning, og som samtidig forstår og respekterer det ansvar overfor kunder og samfund, der følger med, siger Nets' landechef i Danmark, Torsten Hagen Jørgensen i pressemeddelelsen.

- Vi er meget opmærksomme på den vigtige rolle, som NemID og MitID spiller i det danske samfund, og vi vil naturligvis kun sælge til en køber, der lever op til de kvalitetsforventninger og de sikkerhedsmæssige krav, som den danske stat med rette stiller til en leverandør at en national digital infrastruktur.

Processen med at finde en køber til e-ID-løsningerne forventes først at blive afsluttet, efter at NemID er udfaset i Danmark, skriver Nets.

Sponsoreret indhold