Nyheder7. september 2022

Nyt forslag i Schweiz: Vil fængsle folk for at skrue for højt op for varmen

Et nyt forslag i Schweiz skal sikre, at borgerne sparer på energien. Hvis det bliver gennemført kan det resultere i en fængselsdom
Over 19 grader og så er det en tur i brummen. Sådan kan det ende, hvis et nyt forslag bliver gennemført i Schweiz.
Over 19 grader og så er det en tur i brummen. Sådan kan det ende, hvis et nyt forslag bliver gennemført i Schweiz.
 Foto: Colourbox

Nok skal der spares på energien i disse tider, men i Schweiz overvejer man nu at tage drastiske midler i brug for at få folk til at skrue ned for varmen.

I det centraleuropæiske land overvejer man nemlig, om man skal sætte folk i fængsel, hvis de skruer temperaturen op over 19 grader i et rum.

Det skriver det schweiziske medie Blick ifølge Daily Mail.

Det er Markus Spornli, der er talsmand for det schweiziske finansministerium, der til Blick fortæller, at det også vil kunne give bøder på omkring 30 Schweizerfranc (228,60 kroner), hvis varmen bliver skruet for højt op.

Den maksimale bøde vil potentielt kunne være helt op til 3000 Schweizerfranc (22.860 kroner).

De nye forslag kommer fra officielle dokumenter fra Den Føderale Økonomiafdeling i Schweiz.

Det ventes dog, at forslaget kommer til at møde lidt modvind ved retten og regeringen, da forslaget rammer en grå zone i forholdt til, hvad staten kan tillade sig.

Ifølge dokumenterne har en seniorpolitibetjent, Fredy Fassler, været rådgiver på forslaget, og her har han anbefalet, at man kun implementerer foranstaltninger, der kan kontrolleres.

Her har han sagt, at de foreslåede tiltag skal gennemføres med “en sans for proportioner”, da han ikke ikke mener, at det er realistisk, at politiet kommer til at gå fra dør til dør og tjekke, hvor højt borgerne har skruet op for varmen.

Sponsoreret indhold