Nyheder11. september 2023

To ofre for 11. september-terrorangrebet identificeret – efter 22 år

Det er lykkedes dna-forskere at identificere to ofre, der døde i terrorangrebet mod World Trade Center i New York for 22 år siden
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Tusindvis af uskyldige har mistet livet i terrorangreb. Her har vi samlet nogle af de forfærdelige angreb, vi aldrig glemmer.
 Video: Aller Media

LÆS OGSÅ: Kvinden, der snød alle: 11. septembers største løgn

De døde i det grusomme angreb på World Trade Center for 22 år siden – men først for kort tid siden er de blevet identificeret.

Amerikanske myndigheder bekræfter således, at dna-forskere har lykkedes med at identificere to ofre, der omkom under terrorangrebet i New York 11. september 2001.

Det skriver APN News.

Der er ifølge myndighederne tale om en mand og kvinde, der omkom, da de to tvillingetårne på Lower Manhattan kollapsede, efter at to kaprede fly var braget ind i dem.

Af hensyn til familierne vil myndighederne ikke oplyse, hvem identiteten på de to identificerede er.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-09-11/20210729-030210-2_socialmedia.jpg
Det er lykkedes dna-forskere at identificere to ofre for terrorangrebet - 22 år efter det fandt sted.
 Foto: Henny Ray Abrams/AFP/Ritzau Scanpix

Arbejdet med at identificere de næsten 3.000 ofre for terrorangrebet har strakt sig over de sidste 22 år, og der er stadig lang vej, oplyser myndighederne. Sidst det lykkedes at komme med en positiv identifikation på et offer, var i 2021. Og før det var det i 2019.

I dag ligger der stadig ligdele fra mere end 1.000 ofre, der stadig ikke er blevet identificeret. Ligdelene bliver opbevaret i det såkaldte National September 11 Memorial & Museum, der er placeret, hvor de to tårne engang stod.

Udfordringerne med at identificere ofre skyldes især, at knogleresterne er så små, og at det også først er i de senere år, at dna-teknologien har gjort det muligt at arbejde med – og ikke mindst identificere – så små knogledele.

I løbet af de sidste 22 år er det lykkedes at identificere knoglerester fra i alt 1.649 personer, der blev fundet i murbrokkerne.

Sponsoreret indhold