Nyheder3 timer siden

Rasmus Jarlov om mystisk sygemelding: Har intet med det at gøre

Rasmus Jarlov slår nu fast, at hans farvel med politik intet har at gøre med den sygemelding, han tidligere på året indgav til Folketinget
Rasmus Jarlov (K) er færdig i Folketinget ved næste valg.
Rasmus Jarlov (K) er færdig i Folketinget ved næste valg.
 Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Rasmus Jarlov sygemeldt: Får kritik for dette

Tidligere tirsdag kom det frem, at den politiske profil og tidligere minister for De Konservative Rasmus Jarlov stopper i Folketinget ved næste valg.

Her lød forklaringen overfor Sjællandske Nyheder, at politikeren "ville prøve livet udenfor Christiansborg igen".

Nyheden kommer dog blot et lille halvt år efter, at Jarlov var sygemeldt i flere måneder fra Folketinget - af uvisse årsager.

Men sygemeldingen og beslutningen om at træde tilbage har altså intet med hinanden at gøre. Det slår han fast overfor SE og HØR, da vi taler med ham tirsdag:

- Du sygemeldte dig jo tidligere på året af uvisse årsager. Har - hvad end du fejlede - spillet en rolle i, hvorfor du ikke genopstiller?

-Nej. Det har det ikke. Det har ikke noget med at gøre, forsikrer politikeren.

I 2015 medvirkede politikeren i  TV 2-programmet "Vild med dans".
I 2015 medvirkede politikeren i TV 2-programmet "Vild med dans".
 Foto: Hanne Juul

Rasmus Jarlov forklarer desuden, at der ikke er noget odiøst bag beslutningen - som eksempelvis skandaler eller uvenskab. I stedet handler det blot om, at han gerne vil tilbage "til det virkelig liv" udenfor Borgens fire mure:

- Jeg har ikke lyst til at bruge hele min tilværelse på at jagt at blive genvalgt. Jeg synes, det er rigtig vigtigt, at man ikke gror fast herinde, men at man huske på, at det der foregår udenfor Borgen, det er vigtigere, end det vi laver herinde. Man kan godt komme til at fokusere for meget på de ting og sager, som der bliver talt om og gjort herinde, istedet for på det virkelig liv, forklarer Jarlov.

Det bliver indspist

- Så, det bliver indspist?

- Ja, det bliver en lidt indspist og lukket verden. Altså, så står vi nogle gange indtil klokken 2 og vedtaer en eller anden lovtekst, som ingen relevans har for borgerne alligevel. Så det, der sker udenfor Christiansborg, er i mine øjne bare meget vigtigt, end hvad der foregår herinde.

- Det betyder ikke, at jeg ikke er dybt taknemmelig for min tid herinde og for det hverv, som vælgerne har givet mig. Fordi det er jeg. Men nu vil jeg gerne ud i den virkelig verden igen, kan jeg mærke.

Vil ikke kritisere nogen

- Du siger, at mange politikere er på Borgen for længe. Har du nogle konkrete eksempler?

- Nej. Jeg vil selvfølgelig ikke sidde her og kritisere navngivne kolleger. For nogle er det jo det rigtige at blive herinde længe, og nogle af dem, som har været herinde i mange år, er også nogen af dem, som jeg er meget taknemmelig for på danskernes vegne, og som jeg har respekt for, siger den tidligere minister og fortsætter:

- Men når man eksempelvis hører politikere fortælle, at det er deres skyld, at Danmark er et rigt samfund, så synes jeg, det er et udtryk for, at man har mistet proportionerne. Fordi os politikere er altså ikke det bærende element i samfundet, og det er ikke os, der skaber velstand. Det er borgerne og erhvervslivet, som gør det.

Fremtiden er uvis

I et opslag på det sociale medie X, har Jarlov desuden skrevet, at hans fremtid efter næste valg "er uvis":

"Jeg ved ikke, hvad jeg skal lave, når valgperioden udløber. Der er god tid til, og jeg vil først og fremmest gerne fortsætte med at gøre mit arbejde i Folketinget godt, så længe jeg sidder her. Om jeg derefter primært skal passe min virksomhed, starte en ny, eller om der kommer andre spændende muligheder, vil jeg se an."

Rasmus Jarlov har siden 2015 sat i Folketinget for Det Konservative Folkeparti.

Han har en kandidat i finanseriering, og er derudover også reserveofficer i Flyvevåbnet. Inden han trådte ind i politik arbejdede han i flere år for Novo Nordisk, indtil han i 2012 startede sit eget selskab Hamlet Tours, som han stadig ejer.

I privaten er Rasmus Jarlov gift med konen, Julie, som han blev viet med tilbage i 2021. Parret har to børn sammen.

Sponsoreret indhold