Restaurant Flammen får sur smiley og bøde: Fremstår snavset og fedtet
Fødevarestyrelsen var ikke tilfreds, da den senest var på besøg hos Restaurant Flammen i Kolding. Det viser den seneste kontrolrapport, der er dateret til den 5. april.
Her kostede manglende rengøring flere steder i køkkenet restauranten en bøde på 10.000 kroner. Det var blandt andet i kølerummet, at den var gal.
- Hylder i kølerrum fremstår med belægninger af snavs/produktrester. Vægge/kant ved gulv ved indgang til kølerrum fremstår snavsede og der ses indtørret produktrester på væggen lige indenfor i kølerum, står der i rapporten.
Også ydersiden på kølerumsdøren fremstår snavset.
- Gulvet omkring opvaskeområdet fremstår snavset under opvaskemaskine og under aftagerbord, kanter indvendig i opvaskemaskine fremstår snavsede. Hylder med rene bakker fremstår med snavs og produktrester, står der videre.
Nyt personale
Det er værd at bemærke, at apriltjekket fra Fødevarestyrelsen kom, efter at styrelsen i februar gav en misfornøjet smiley.
Her blev Flammen i Kolding pålagt to opfølgende kontroller. Det er en af disse opfølgende kontroller, som Restaurant Flammen i Kolding ikke har bestået.
I den nye rapport forklares den manglende rengøring med, at der er nyt personale i køkkenet.
Til Kolding Netavis lægger administrerende direktør Piet Klein sig fladt ned og bekræfter, at det er et delvist nyt køkkenhold, som er forklaring på, at nedlukningsproceduren aften før kontroltjekket ikke var blevet overholdt.
-Dette er på ingen måde nogen undskyldning og vi har bare ikke været dygtige nok. Da vi mødte ind om morgenen spottede vi allerede afvigelserne.
- Vi har efter besøget strammet op på både rengøringsrutiner, tjeklister og procedurer omkring overs nedlukningsrutiner, så dette ikke sker igen, siger direktøren.
Han kalder det desuden uvant for kæden at få en sur smiley, og hæfter sig ved, at der ikke var noget at sætte på hygiejnen i produktionsområdet, hvor maden laves.
I rapporten fremgår det, at Flammen i Kolding har rettet op på fejlene siden kontroltjekket.
Også gal for fem år siden
Det er dog ikke første gang, at Flammen har problemer.
Tilbage i 2017 blev 86 gæster syge, efter at have besøgt kædens restaurant i Odense.
Her var der tale om et varmeskab, der ikke tilberedte kødet ved den temperatur, det viste.
Derfor var strudsekød og amerikansk steg blevet lavet ved for lave temperaturer, hvilket gjorde, at bakterier voksede frem i kødet.
Restaurant Flammen har 16 spisesteder spredt ud i hele Danmark.