Nyheder4 timer siden

Særligt syn i København: Forbudte skildpadder svømmer rundt

Miljø- og Teknikforvaltningen har modtaget flere meldinger om, at der svømmer skildpadder rundt i de københavnske søer. Men det er et stort problem, lyder det
Et mystisk syn har ramt flere københavnske søer.
Et mystisk syn har ramt flere københavnske søer.
 Foto: Fernando Morales/AFP/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Triste tal: Hunde står i kø til plads på internater

Flere borgere ved Kastrup Fort er den seneste tid blevet mødt af et usædvanligt syn.

I de naturskønne omgivelser er der nemlig blevet set flere sumpskildpadder.

Det skriver KøbenhavnLIV.

Sumpskildpadderne er kendetegnet ved at have et stort skjold, gule prikker og lange kløer, og indtil videre er der set mellem tre og ti skildpadder ved fortet.

Spørger man Miljø- og Teknikforvaltningen i Københavns Kommune, er det dog et stort problem, at de har fundet vej dertil.

– Vi har fået meldinger om, at der er set sumpskildpadder ved flere af byens søer, herunder Kastrup Fort. De er ikke naturligt hjemmehørende i dansk natur og betragtes derfor som en invasiv art og kan have en negativ effekt på omkringliggende natur og dyreliv, siger områdechef i Teknik- og Miljøforvaltningen Jakob Hjuler Tamsmark til mediet.

Forvaltningen peger på, at det er privatpersoner, der har sat dem fri i naturen, og det er både synd for dyrene og for den danske natur.

Medarbejderne har derfor indgået en aftale med Københavns Zoo, om, at skildpadderne kan afleveres hos dem, ligesom de har opsat fælder ved fortet.

Svømmer også andre steder

Sumpskildpadderne er dog ikke kun set ved Kastrup Fort.

Ifølge mediet har man også spottet dem ved søen i Fælledparken, Brønshøjparken, Kildevældssøen og ved Vestre Kirkegård.

For at undgå lignende tilfælde, hvor kæledyr bliver sluppet løs i naturen, opfordrer områdechefen til, at man undersøger grundigt, hvad det kræver at få et kæledyr, inden man anskaffer sig det.

Sponsoreret indhold