Sidse Babett Knudsen vil værne om mangfoldigheden i København
Filmen følger "Da Vinci-mysteriet" og "Engle og Dæmoner", og alle gode gange tre - det er nemlig også tredje gang, vi kommer til at se en dansker i en af de succesfulde spændingsfilm.
Tidligere har Nikolaj Lie Kaas og Thure Lindhardt medvirket i filmuniverset, og nu er det Sidse Babett Knudsen, der spiller den handlekraftige leder af World Health Organization i "Inferno", der tager udgangspunkt i den italienske by Firenze. De tidligere film har foregået i andre sydeuropæiske storbyer. Den første foregik i Paris, hvor Sidse Babett Knudsen også har boet.
Selv mener "Den eneste ene"-skuespillerinden, at vi skal passe på vores egen danske storby, København.
- Vi skal passe på, at København ikke bliver for dyr. Det er ikke godt for en storby, siger den prisbelønnede skuespiller, der både har boet og arbejdet i Paris.
- Der skal være flere sociale lag. Ellers bliver det ensformigt, hvis det kun er rige mennesker med rengøringsfolk, der bor det. Der ender med at blive store tomme lejligheder, og så bliver byen til et museum, siger Sidse Babett Knudsen.
Den folkekære skuespillerinde, der tidligere på året blev belønnet med den franske filmpris César for sin rolle i "Hermelinen", fremhæver Opéra-kvarteret i Paris som et af de steder, der er blevet så dyrt, at næsten ingen mennesker bor der.
- Man kan mærke det, og stemningen fortaber sig. I en storby skal der både være studerende, familier, særlinge og rige mennesker. Der skal være folk, der har boet der i flere generationer, og folk, der lige er flyttet til, siger Sidse Babett Knudsen og fortsætter:
- Der er nødt til at være en blanding, for at byen bliver levende og mangfoldig. København er stadig en by og ikke er museum. Jeg er meget stolt af København.
Men det er altså i Firenze, at scenen er sat, når Sidse Babett Knudsen kan opleves overfor Tom Hanks på de hvide lærreder verden over.
[node:aller-related-content:1]