Nyheder8 timer siden

Skandalepolitiker ude af Nye Borgerlige: Ville ikke have hende

I februar lød det, at den kontroversielle politiker og tidligere næstformand i Nye Borgerlige, Henriette Ergemann, havde meldt sig ind i partiet igen. Men det er ikke rigtigt. Hovedbestyrelsen godkendte hende nemlig aldrig
Henriette Ergemann blev ikke godkendt som medlem af Nye Borgerlige, da hun forsøgte at melde sig ind i år.
Henriette Ergemann blev ikke godkendt som medlem af Nye Borgerlige, da hun forsøgte at melde sig ind i år.
 Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Partistifter: Vacciner er farligere end corona

Skandelapolitikeren og den tidligere næstformand i Nye Borgerlige, Henriette Ergemann, er ikke længere medlem af partiet.

Eller, det vil sige, hun blev faktisk aldrig meldt ind igen.

Det er på trods af, at hun i februar påstod, at hun nu igen var medlem i partiet. En historie, som en lang række danske medier skrev om på daværende tidspunkt, herunder Ritzau.

Men det var ikke helt rigtigt.

Henriette Ergemann blev nemlig aldrig godkendt af partiets hovedbestyrelse, hvilket er en almen proces, når medlemmer fra andre partier gerne vil melde sig ind. Det fortæller Nye Borgerliges partisekretær, Lars Eldrup, til SE og HØR.

Henriette Ergemann var næstformand for Nye Borgerlige i knap en måned i starten af 2023.
Henriette Ergemann var næstformand for Nye Borgerlige i knap en måned i starten af 2023.
 Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Derfor blev hun aldrig medlem af partiet igen, på trods af hvad hun altså udtalte i medierne.

Dermed har hun ikke været medlem af Nye Borgerlige siden februar 2023, hvor hun trak sig både som næstformand af partiet og som medlem, efter en række afsløringer omkring kontroversielle udtalelser om flere fremtrædende figurer i dansk politik.

I dag er Henriette Ergemann så vendt tilbage til det parti, som hun selv stiftede, i 2023, ved navn Frit Fællesskab. Det fremgår af hendes Facebook-profil. Partiet repræsenterer hun blandt andet som medlem af kommunalbestyrelsen i Kalundborg.

SE og HØR forsøger at få en kommentar Henriette Ergemann.

Alle skandalerne

Henriette Ergemann nåede blot at sidde på posten tre uger som Nye Borgerliges næstformand, da hun blev valgt ved partiets årsmøde 7. februar 2023.

Kort tid efter kunne henholdsvis B.T og Ekstra Bladet nemlig afsløre, at Ergemann havde for vane at komme med nogle kontroversielle udtalelser på de sociale medier.

Blandt andet havde Ergemann skrevet, at hun "spontant begyndte at bløde", når hun gik forbi en vaccineret person, ligesom hun havde kaldt den tidligere generalsekretær for Unicef Karen Hækkerup for "en kælling", der sotd bag "mord på børn".

Søren Pind var en af dem, som Ergemann langede ud efter på sociale medier.
Søren Pind var en af dem, som Ergemann langede ud efter på sociale medier.
 Foto: Hanne Juul

Derudover havde hun også tidligere skrevet, at hun håbede den tidligere sundhedsminister Magnus Heunicke (S) havde fået saltvand i sin corona-vaccine, samt kaldt den tidligere Venstre-minister, Søren Pind, for en "klam stodder".

Hun har også kaldt den populære DR-karakter Onkel Reje for "satanist".

Trak sig

De mange skandale-kommentarer endte med at få Ergemann til at undskylde og senere hen trække sig som både næstformand og medlem af partiet.

Hun udtalte dog efterfølgende, at hun havde "følt sig presset til at trække sig", og at hun følte, hun var blevet "dolket i ryggen" af sine venner i Nye Borgerlige. ¨

Sidenhen oprettede hun dog det politiske mødested Frit Borgerligt Fællesskab, som senere blev til partiet Frit Fællesskab.

Her fik hun blandt andet selskab af en anden skandaliseret politiker fra Nye Borgerlige, netop medstifteren af partiet og det tidligere hovedbestyrelsesmedlem, Svend Pedersen.

Han blev ekskluderet fra Nye Borgerlige efter det kom frem, at han havde skrevet flere diskriminerende og racistiske udtalelser på sociale medier. Blandt andet havde han skrevet på Facebook, at "Mogens Glistrup havde ret," da politikeren udtalte, at "alle gode danskere var racister".

Sponsoreret indhold