Marianne om salt-katastrofe: Tænkte, jeg burde stille saltbøtten væk, men...
I første udfordring lavede hun en uforglemmelig og fantastisk banankage. I den hemmelige udfordring endte hun på en flot tredjeplads for sin cheesecake.
Og da Marianne præsenterede sit endelige mesterværk, var dommerne stadig helt høje: Hendes fine frugttærter i pariserhjulet var ifølge dommeren Markus ”et mesterværk”.
Det var dog lige indtil de smagte på dem.
Marianne havde nemlig i kampens hede forbyttet sukker med salt, hvilket betød, at hendes otte frugttærter var blevet forgiftet med hele 50 gram salt.
Marianne fortæller nu til SE og HØR, at hun efterfølgende selv smagte på kagerne, og at hun også kun kan give dommerne ret:
"Sukkertoppen"-dommer hopper over til "Den store bagedyst"
Artiklen fortsætter under billedet...
Katrine og Marcus roste kagerne - lige indtil de smagte på dem. Foto: DR
- Den smagte forfærdeligt. Helt forfærdeligt. Den smagte mærkeligt, for den smagte jo ikke af saltdej eller trylledej. Der var jo også så meget sødt i den og citron, den smagte bare helt forfærdeligt. Den var uspiselig. Den kunne være kommet på museum, den ville have stået ligeså fint endnu, siger Marianne, der dog afslører, at kagen fik en mere trist afslutning på livet:
- Den endte i skralderen.
Marianne kan stadig ikke helt forstå, hvordan saltbrøleren kunne ske. Hun var dog med egne ord ”ret forvirret” og havde måske også gang i lidt for meget, så tingene gik lidt for stærkt.
Jesper fra "Den store bagedyst" viser ny kæreste frem
Andrea vandt ”Den store bagedyst”: Det vil hun lave nu
- Da dommerne begyndte at se mærkelige ud i hovederne, tænkte jeg ”hvad fanden sker der for jer”? Jeg tænkte, at der måtte være noget galt, men jeg anede ikke hvad, før Katrine siger, at jeg må have byttet rundt på salt og sukker, forklarer Marianne til SE og HØR.
Hun vidste dog med sikkerhed, at hun ikke have druknet sin mørdej i for megen salt, men at brøleren måtte være sket i en anden af tørkagens dele.
Artiklen fortsætter under billedet...
Dommerne fik et noget pudsigt udtryk i ansigtet, da de begyndte at smage på frugttærten. Foto: DR
- Jeg kunne huske, at jeg havde taget den store spand salt op, da jeg skulle have salt i min mørdej, og jeg kan huske, at jeg tog en lillebitte smule, og der tænkte jeg, at jeg hellere måtte stille den store spand væk, så jeg ikke kom til at bruge det. Det tænker jeg faktisk, men hvornår jeg så ender med at stille den væk, kan jeg ikke huske. Men det er jo så hvert fald for sent, konkluderer den uheldige salt-bager, der altså havde puttet rundt regnet 50 gram salt i sin remonce.
Da brøleren gik op for Marianne, var hun helt slået ud og kunne heller ikke holde tårerne tilbage:
- Det var forfærdeligt faktisk. Bagefter kan jeg da godt tænke ”Slap af Marianne, det er jo bare en kage”. Men lige der var det altså ikke bare en kage. Der var det blod, sved og tårer, og jeg havde øvet mig, og jeg havde virkelig fundet frem til den her lækre kage, og jeg kunne jo også godt se, at det så mega godt ud. Jeg var bare mega tilfreds med mit arbejde, siger Marianne til SE og HØR.
Artiklen fortsætter under billedet...
De andre amatørbagere klappede og trøstede Marianne efter salt-katastrofen. Foto: DR
Trods salt-katastrofen er Marianne ikke blevet helt bange for sin frugttærte.
Marianne valgte således i går at bage dem én gang til.
- De skal serveres til min venindes 40 års fødselsdag i morgen aften (i aften, red.) i pariserhjul og det hele. Nu skal jeg bare have oprejsning med den kage, lyder det energisk fra Marianne.