Tech10. september 2024

Er du også for nærig til at købe den seneste iPhone? Sådan kan du score en billigere model

Du kan nemt spare flere tusinde kroner på din nye iPhone - for efter Apples lancering af iPhone 16, falder prisen på de tidligere modeller
Nye funktioner, bedre kameraer og flere farver er normalt en del af mixet, når der kommer nye iPhones ud. Men hvis du er som de fleste, klarer du dig altså uden problemer med en ældre model.
Nye funktioner, bedre kameraer og flere farver er normalt en del af mixet, når der kommer nye iPhones ud. Men hvis du er som de fleste, klarer du dig altså uden problemer med en ældre model.
 Foto: Apple

LÆS OGSÅ: Gør det muligt at optage samtaler på iPhone

Med priser fra 7499 kroner - og op til 15.499 kroner - skal du dykke dybt i privatøkonomien for at købe en af de nye iPhone 16-modeller.

Apple præsenterede mandag aften fire forskellige modeller i endnu flere farver og udgaver. Men som SE og HØR bagefter konstaterede, så betaler du dyrt for de få ægte forbedringer (læs: to nye knapper) og for massiv øregas.

Heldigvis er de nye iPhones ikke alene dårligt nyt for pengepungen.

For når der kommer nye modeller ind, skal de gamle ud. Det betyder, at forgængerne iPhone 15 og 14 - og endda iPhone 13 - sælges markant billigere end før. Og modellerne er et oplagt køb for de mange danskere, der faktisk har brug for en ny iPhone, men ikke vil flås ved kassen.

Lige nu kan du ifølge et tjek på Pricerunner typisk spare mindst 500 kroner - og du kan i nogle tilfælde ende med at få flere tusinde kroner i rabat i forhold til prisen, som modellerne for kort tid siden kostede. Hvis du har tålmodighed til at vente, vil der uden tvivl være endnu bedre priser at hente til black friday i november.

Og du kan trygt gå et par modeller ned, når du vælger nye telefon. Således er iPhone 13 fortsat en velfungerende iPhone.

Det er dog vigtigt at huske, at hvis du vælger en model, der er flere år gammel, så går der kortere tid til, at Apple stopper med at opdatere telefonens software.

For iPhone 13 stopper opdateringer efter planen i 2028, mens iPhone 14 og 15 får henholdvis et og to år mere med opdateringer.

Brugt, genanvendt eller ny?

Det kan være fristende at gå på nettet for at lede efter en brugt iPhone. Og ja, de er billigere. Men der er også en risiko for, at fx batteriet kan være tæt på slidt ned. Tjek derfor batteriets tilstand på telefonen - i indstillinger under batteri - for at se, hvor meget liv der er tilbage.

Du skal også være opmærksom på, at hvis den brugte telefon går i stykker, så har du ikke samme garanti, som hvis du køber en ny.

Et alternativ til brugt eller ny er at købe en genanvendt model fra et firma. Altså en telefon der er blevet tjekket igennem - og hvor du får en garanti for, at du kan få hjælp, hvis den pludselig ikke virker.

Sponsoreret indhold